• FOTO: Jūrmalas skaistākie dārzi

    Dārzs
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. augusts, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Artis Veigurs
    Noslēdzies Jūrmalas pilsētas pašvaldības rīkotais konkurss Jūrmalas pilsētas skaistākais īpašums 2020, kuram šogad bija pieteikti 18 īpašumi, kas tika vērtēti četrās grupās.

    Individuālo dzīvojamo māju grupā kopumā vērtēti 12 īpašumi, četriem no tiem piešķirta godalga Jūrmalas pilsētas skaistākais īpašums 2020: Oksanai Romanovai Kauņas ielā, Santai Siliņai Mazajā Dzirnavu ielā, Mārtiņam Driekam Pūres ielā un Inesei Kokarei Palangas ielā.

    Deviņiem šīs grupas konkursa dalībniekiem piešķirti Pateicības raksti par praktiska un krāšņa dārza uzturēšanu, par radošu pieeju Ķemeru ainavas veidošanā, par ieguldījumu sava dārza kopšanā un par labu sākumu skaista dārza izveidē.

    Atzinīgi novērtēti dārzi, kur pārdomāti veidots teritorijas plānojums un saderība ar būvēm, kvalitatīvi izveidoti celiņi, rūpīgi izvēlēti un kopti stādījumi. Šajā grupā izcēlās dārzi ar pamanāmu augu daudzveidību un radoši ierīkotām atpūtas vietām, kurās izvietoti vides objekti. Daudzviet privāto māju īpašnieki ir labiekārtojuši un sakopuši ne tikai sava īpašuma teritoriju, bet arī līdzās esošo ielas daļu.

    Daudzdzīvokļu namu grupā godalgu saņēma nama Edinburgas prospektā 79 dārza veidotāji. Pateicoties divu dzīvokļu īpašnieku iniciatīvai, pagalmā izveidotas atpūtas vietas ar ziedošiem augiem, iekoptas puķu dobes un kvalitatīvs zāliens.

    Pateicības rakstu par krāšņas puķu dobes ierīkošanu pie daudzdzīvokļu nama Nometņu ielā 22 saņēma mājas iedzīvotāja – stādījumu veidotāja un uzturētāja.

    Jūrmalas pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību grupā godalgu saņēma pirmsskolas izglītības iestāde “Austras koks”. Iestādes teritorija ir labiekārtota un prasmīgi iekopta, tajā atrodas pašu spēkiem darināti vides objekti un izveidota “zaļā klasīte” bērniem, kur apgūt pirmās iemaņas augu audzēšanā.

    Uzņēmumu teritoriju grupā Jūrmalas pilsētas skaistākā īpašuma gods – Raiņa sētai Poruka prospektā 61, kur atjaunotās vēsturiskās koka ēkas ir apvienotas ar stilistiski piemērotiem apstādījumiem un teritorijā ierīkots funkcionāli pārdomāts celiņu tīkls.

    Pateicības raksts par teritorijas izdaiļošanu ar ziedošiem augiem piešķirts tirdzniecības centram Liedags Ventspils šosejā 32 – labs piemērs tam, ka arī pie lielveikaliem nelielās platībās ir iespējams izveidot gaumīgus un pārdomātus stādījumus.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē