• Eiroparalamenta vēlēšanās visvairāk balsu iegūst Jaunā Vienotība

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    26. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pēc vairāk nekā 90% balsu saskaitīšanas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās līderi joprojām ir «Jaunā Vienotība» (JV), «Saskaņa» un nacionālā apvienība Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNK), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

    Saskaņā ar pašreizējiem vēlēšanu rezultātiem neskaidrs ir tikai viena EP deputāta mandāta liktenis. Vismaz divus mandātus iegūs JV un «Saskaņa», pa vienam – VL-TB/LNNK, apvienība «Attīstībai/Par!» un Latvijas Krievu savienība (LKS). Uz atlikušo mandātu pretendē VL-TB/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un JV.

    Par JV nobalsoja aptuveni 26,2% vēlētāju, par «Saskaņu» – aptuveni 18%, par VL-TB/LNNK – aptuveni 16,4%, par apvienību «Attīstībai/Par!» – aptuveni 12,4%, par LKS – aptuveni 6,4%, par ZZS – aptuveni 5,4% vēlētāju. Savukārt Latvijas Reģionu apvienību atbalstīja aptuveni 5% vēlētāju, bet Jauno konservatīvo partiju – aptuveni 4,3% balsotāju.

    Pašreizējie vēlēšanu rezultāti liecina, ka EP varētu iekļūt vairāku sarakstu līderi – eirokomisārs Valdis Dombrovskis (JV), atstādinātais Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), ilggadējs eiroparlamentārietis Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), politologs Ivars Ijabs (AP) un eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka. Ar otrajiem numuriem JV un «Saskaņas» sarakstos startēja attiecīgi eiroparlamentāriete Sandra Kalniete un bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

    Iepriekšējās EP vēlēšanās, 2014.gadā, partija «Vienotība», kuras rindās tolaik bija arī vairāki nu jau citu partiju biedri, ieguva 46,19% balsu. Par VL-TB/LNNK toreiz nobalsoja 14,25% vēlētāju, par «Saskaņu» – 13,04%, par ZZS – 8,26%, bet par LKS – 6,38%. Toreiz «Vienotība» ieguva četras deputātu vietas EP, bet VL-TB/LNNK, «Saskaņa», ZZS un LKS – pa vienai.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē