• Dzīvnieku patversme Labās mājas kampaņā Tagad tu saproti lūdz atbalstu pandēmijas laikā

    Vajadzīgs tavs atbalsts!
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Reaģējot uz finanšu grūtībām, dzīvnieku patversme Labās mājas ir uzsākusi ziedojumu vākšanas kampaņu “Tagad tu saproti” ar mērķi nodrošināt patversmes darbību, piesaistot vismaz 3500 EUR mēnesī, kā arī kliedēt mītus par dzīvnieku patversmes ikdienu, skaidrojot dažādās izdevumu kategorijas, kas rodas, nodrošinot patvērumu un veselības aprūpi vientuļajiem dzīvniekiem.

    Dzīvnieku patversme Labās mājas kā bezpeļņas organizācija ir pilnībā atkarīga no sabiedrības ziedojumiem, kas sociālās distancēšanās un ekonomisko aktivitāšu dīkstāves laikā ir samazinājušies par 40%, būtiski ietekmējot Labo māju administratīvo un tehnisko uzturēšanu.

    “Mēs esam bezgala pateicīgi ziedotājiem, kas nodrošina patversmi ar profesionālu dzīvnieku barību un dažādām ikdienas precēm, taču šajā situācijā vēlamies uzsvērt to izdevumu daļu, ko veido patversmes administratīvās izmaksas. Ikviens patversmes darbinieks ir šeit, jo izjūt īpašu misiju palīdzēt nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, turklāt pamesto un vientuļo četrkājaiņu dzīvesstāsti ne vienmēr dara darba ikdienu vieglu. Tas būtu neizsakāms zaudējums, ja patversme vairs nespētu samaksāt algu kādam no šiem sirds cilvēkiem,” skaidro Kārkliņa. “Lai arī klātienes ziedošana vairs nav pieejama, patversme ir ieguldījusi laiku, lai ziedošanu padarītu cilvēkiem pieejamāku – šobrīd jau trīs bankas piedāvā izveidot automātisko maksājumu, kura mērķis būtu atbalstīt Labās mājas.”

    Pieci eiro mēnesī nešķiet liela summa, taču, ja vismaz tūkstotis cilvēku Latvijā izmantotu automātiskās ziedošanas iespēju, patversme gūtu neatsveramu atspaidu šajā grūtajā laikā.

    Covid-19 pandēmija nenoliedzami ir spēcīgs trieciens visiem. Piesardzīgāka attieksme pret tēriņiem un sociālā distancēšanās viennozīmīgi ietekmējusi sabiedrības iespējas atbalstīt labdarības projektus, tāpēc patversme nonākusi neapskaužamā situācijā, jo patiesi vēlamies saglabāt darba vietas tiem, kas ikdienā rūpējas par patversmes iemītniekiem, taču patversmes uzturēšana šobrīd prasa daudz vairāk līdzekļu, nekā mums pieejami. Kampaņas mērķis ir piesaistīt finansējumu, vienlaikus vēršot sabiedrības uzmanību uz to, cik mokoši reizēm var būt iesprostotam un vientuļam – tās ir emocijas, ko izjūt daudzi patversmes iemītnieki,” stāsta patversmes vadītāja Astrīda Kārkliņa.

    Laikā, kad ikviens no mums uz savas ādas izjūt sociālās izolētības realitāti un vientulības sajūtu, kas nav sveša arī patversmē mītošajiem dzīvniekiem, kampaņa aicina iejusties dzīvnieku ādā un apzināties, cik neatsverama nozīme viņu dzīvēs ir patversmei. Viens no ziedojumu vākšanas kampaņas mērķiem ir izglītot sabiedrību par dažādajām izdevumu pozīcijām. Vidējā patversmes izdevumu summa mēnesī ir ne mazāk par 12 000 eiro, kas ietver ne vien patversmē mītošajiem dzīvniekiem paredzētās barības iegādi un veterinārārstu pakalpojumu nodrošināšanu, bet arī patversmes telpu apkures nodrošināšanu, komunālo maksājumu segšanu, atkritumu izvešanu, kā arī dzīvnieku patversmes darbinieku algas.

    Dzīvnieku patversmes Labās mājas kampaņa Tagad tu saproti aicina ikvienu finansiāli atbalstīt patversmes uzturēšanu, izvēloties sev ērtāko ziedošanas veidu – izveidojot regulāro maksājumu, piemēram, Citadeles internetbankā, veicot bankas pārskaitījumu vai izmantojot ziedošanas platformā ziedot.lv izveidoto patversmes atbalsta kampaņu.

    Dzīvnieku patversmi Labās mājas pārstāv biedrība Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa, kas reģistrēta 2000. gada 16. februārī un 2005. gadā ieguvusi sabiedriskā labuma statusu. Kopš patversmes Labās mājas atklāšanas 2012. gadā tā sniegusi mājas vairāk nekā 5000 dzīvniekiem, turklāt iegulda ievērojamu darbu Latvijas normatīvo dokumentu izstrādē, kas saistīti ar dzīvnieku aizsardzības nodrošinājumu, un cietsirdības gadījumu pret dzīvniekiem izskatīšanu, kā arī izglīto un informē sabiedrību par dzīvnieku labturības nosacījumiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē