• Dažādas zarnu infekcijas slimības konstatētas 46 Siguldas iedzīvotājiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    23. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kopš 11.septembra, kad atbildīgās iestādes sāka monitoringu, dažādas zarnu infekcijas slimības konstatētas 46 Siguldas iedzīvotājiem, Latvijas Radio pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

    Perevoščikovs informēja, ka pēc SPKC monitoringa uzsākšanas centram tiek ziņots par katru gadījumu, kad Siguldas apkārtnē tiek konstatēta saslimšana ar zarnu infekcijas simptomiem.

    Šajā laikā SPKC ticis paziņots par 46 saslimšanas gadījumiem, tostarp 39 bērniem. Kopš septembra pirmās nedēļas neviens jauns «E.coli» inficēšanās gadījums nav konstatēts – tas bija pieciem bērniem un vienam pieaugušajam. Savukārt salmonella konstatēta deviņiem bērniem, kuri nāca no diviem bērnudārziem, bet ēdienu tiem gatavoja vienā iestādē. Tātad vispirms notika inficēšanās ar E.coli, bet pēc tam – salmonelozes uzliesmojums. 

    SPK pārstāvis atzīmēja, ka pašlaik varot secināt, ka saslimušos bērnus vieno vietas, kuras viņi apmeklēja, un ēdinātājs, kas viņiem nodrošināja pārtiku.

    Perevoščikovs uzsvēra, ka veselības drošības pasākumi Siguldā paliek spēkā un joprojām tur tiks nodrošināta medicīniskā novērošana.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē