• Dailes teātra jaunajā sezonā gaidāmi 16 jauniestudējumi

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    5. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dailes teātris/Jānis Deinats (Fotocentrs)
    Dailes teātra 2019./2020.gada sezonā gaidāmi 16 jauniestudējumi – 14 izrādes un divi koncerti, preses konferencē pavēstīja teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers.

    Teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos piecas izrādes — Neiespējamā misija, Iemīlējies Šekspīrs, Talantīgais misters Riplijs, Santa Krusa un Trīs draugi. Šajā zālē skatītāji varēs apmeklēt arī divus jaunus koncertus – Vecgada koncertu un Spanovska ballīti – 6.sērija.

    Savukārt Mazajā zālē pirmizrāde gaidāma izrādēm Nepanesami ilgi apskāvieni, Inspektors Tutū, Testosterons, Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta, kā arī Sievietes un klavierskaņotājs.

    Kamerzālē uz pirmizrādi skatītājus aicinās izrādes Trīs šūpoles, Māte, Monstrs un Blokmājas Dons Kihots.

    Dailes teātra valdes loceklis Andris Vītols klātesošajiem pastāstīja no novembra divas izrādes – Lauva ziemā un Salemas raganas – būs titrētas angļu valodā un arī turpmāk teātris centīsies katru mēnesi titrēt vienu vai divas jaunas izrādes.

    Viņš arī iezīmēja, ka, gaidot teātra 100 sezonu, darbinieki «nesēž rokas klēpī salikuši». «Mēs gatavojam grāmatu par Dailes teātri, kurā stāstīsim ne tikai par pagātni, bet arī tagadni. Tāpat organizēsim starptautisku teātru sadarbības konferenci, kur uzsvars būs tieši nākotnes attīstībai. Neiztrūks arī jubilejas koncerti,» veicamos darbus iezīmēja Vītols. 

    Teātri šosezon sagaidāma virkne atjaunošanas darbu. Investējot 1,7 miljonus eiro Eiropas Savienības fondu naudas, Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) veiks ēkas energoefektivitātes uzlabošanas projektu, kā arī gaidāma teātra priekšlaukuma rekonstrukcija. 

    VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica norādīja, ka energoefektivitātes projekta laikā ēkai tiks nomainīts jumta segums, logi, durvis, kā arī tiks nosiltināts teātra tornis virs skatuves.

    Tāpat plānots Lielajai zālei modernizēt apgaismojuma sistēmu un arī pārbūvēt teātra apkures sistēmu. Visi darbi notiks paralēli teātra darbam un plānots, ka tādā veidā uzlabosies ne viens skatītāju un darbinieku komforts, bet arī samazināsies teātra komunālie maksājumi, kuru līdzekļus varēs ieguldīt citos mērķos. 

    Tikmēr priekšlaukuma atjaunošana notiek sadarbībā ar Rīgas domi un patlaban jau notiek projektēšanas darbi. Vairumu darbu iecerēts pabeigt līdz nākamajai sezonai. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē