• Cik jāmaksā ugunsdzēsējiem par kaķa nocelšanu no koka?

    Aktuāli
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    14. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: shutterstock
    Esmu dzirdējis, ka ugunsdzēsēji brauc nocelt no koka kaķi, ja ir tāda nepieciešamība. Vai ir kādi noteikumi, kad to dara? Cik ilgi kaķim jānosēž kokā, lai varētu saukt ugunsdzēsējus? Vai par šādu pakalpojumu ir jāmaksā? Kas notiks, ja izsaukšu ugunsdzēsējus, bet kaķis pa to laiku būs no koka nokāpis? Vai tad man par to būs jāmaksā sods?

    Ik gadu ugunsdzēsēji glābēji dodas apmēram 800 izsaukumos, kuros palīdzība jāsniedz dzīvniekiem – ne tikai kaķiem kokos, bet arī putniem, suņiem, meža dzīvniekiem, mājlopiem. Glābēji dodas palīdzēt tad, ja nelaimē nokļuvušais dzīvnieks atrodas tādā situācijā, no kuras nevar izkļūt pats saviem spēkiem un ir apdraudēta viņa veselība un dzīvība. Savukārt, ja dzīvnieks ir slims vai cietis, viņam var palīdzēt tikai veterinārārsts.

    Ja dzīvnieks nokļuvis nelaimē, no kuras saviem spēkiem nevar izkļūt un ir apdraudēta viņa veselība vai dzīvība, jāzvana pa tālruni 112, kur dispečers pieņems zvanu, izvērtēs situāciju un izsūtīs glābējus palīgā. Zvans uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112 ir bez maksas pat tad, ja izsaukums izrādīsies maldinošs, ja vien tā nebūs ļaunprātīga maldināšana. Tas nozīmē, ka arī tad, ja, ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, kaķis no koka būs nokāpis saviem spēkiem, par izsaukumu nebūs jāmaksā un arī soda nebūs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē