• Būtiski palielinājies mobilajā lietotnē Vides SOS saņemto ziņojumu skaits par piemēslotām vietām

    Dzīvesveids
    Ziņu aģentūra LETA
    14. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mobilajā lietotnē Vides SOS četru gadu laikā saņemti vairāk nekā 9000 ziņojumu, turklāt īpaši daudz ziņojumu saņemts pēdējā gada laikā, informē Valsts vides dienests (VVD).

    Mobilā lietotne tika izveidota, lai veicinātu aktīvāku sabiedrības iesaistīšanos vides jautājumu risināšanā.

    No aplikācijas darbības uzsākšanas, 2015. gada 14. oktobrī līdz 2015. gada 31. decembrim Vides SOS pienāca 283 ziņojumi. 2016. gadā – 1966, 2017. gadā – 1445, 2018. gadā – 1750, bet no gada sākuma līdz šodienai saņemti jau 4036, pastāstīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

    Mobilās lietotnes Vides SOS atpazīstamība pieaug un iedzīvotāji aizvien aktīvāk izmanto iespēju šādā veidā informēt vides sargus par iespējamām nelikumībām pret vidi. VVD kopīgi ar pašvaldībām, VAS Latvijas Valsts meži, SIA Rīgas Meži, Valsts augu aizsardzības dienestu un citām institūcijām koordinē un pārrauga konstatēto pārkāpumu novēršanu, teica Bukleviča.

    Visvairāk no iedzīvotājiem ir saņemti ziņojumi par stihiski izveidotām nelegālajām atkritumu izgāšanas vietām, kur nonākuši sadzīves atkritumi, riepas, automašīnu detaļas, PET pudeļu kaudzes, lielgabarīta mēbeles. Pēdējā laikā bieži pienāk informācija par mežos izgāztiem būvgružiem, piebilda VVD pārstāve.

    Ziņots tiek arī par gaisa piesārņojumu un ūdenstilpēs nelegāli ievietotiem zvejas tīkliem. Sākoties apkures sezonai, Vides SOS saņem ziņojumus par privātmāju dūmeņiem.

    Bukleviča uzsvēra, ka ziņojumiem ir raksturīga sezonalitāte. Ievērojams pieaugums ir pavasaros, kad nokūst sniegs, un tiem, kas devušies dabā, paveras acīm nepatīkami skati. Šā gada aprīlī Vides SOS pienāca 453 ziņojumi, galvenokārt par vides piegružošanu ar dažāda veida atkritumiem.

    Visvairāk ziņojumu tiek saņemts par nekārtībām Rīgā un Pierīgā, kā arī jūras krastā esošajās pašvaldību teritorijās. Taču pēdējā laikā ir novērota tendence, ka ziņojumi par iespējamiem pārkāpumiem pienāk arī no Latgales un Kurzemes.

    Daudzi vides draugi triju gadu laikā kļuvuši par pastāvīgiem mobilās aplikācijas Vides SOS lietotājiem un aktīvi sūta ziņojumus par dažādiem pārkāpumiem pret vidi, bet 10% līdz 15% šā gada laikā to darījuši pirmo reizi. Turklāt mobilā aplikācija piedāvā iespēju mazākas nekārtības novērst pašiem un par to informēt sabiedrību, izmantojot sadaļu Sakop pats!.

    Mobilo aplikāciju Vides SOS ir plānots arī turpmāk attīstīt, lai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, nodrošinātu sūtītājam kvalitatīvu atgriezenisko saiti un pilnveidotu sistēmu, ātri identificējot un novēršot kļūdas tās darbībā, sacīja Bukleviča. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē