• Baso pēdu ultramaratonā aicina apskriet Kolkas ragu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šā gada 31. augustā Kurzemes jūrmalā notiks unikālas skriešanas sacensības – Baltijas Baso pēdu ultramaratons. Šajās sacensībās ikviens var izmēģināt savus spēkus 53 km, 34 km un 11 km distancēs, skrienot basām pa pludmales smiltīm. Šīs sacensības ir vienīgās Latvijā, kā arī vienas no nedaudzajām Eiropā, kurās dalībnieki startē basām pēdām, tādējādi aicinot ikvienu izmēģināt dabiskas kustības prieku.

    Baltijas Baso pēdu ultramaratons jau ir kļuvis par ikgadēju tradīciju – tas notiek septīto gadu pēc kārtas. Tradicionāli skrējiens tiek rīkots augusta pēdējā sestdienā, kad tiek atzīmēta arī Senās Uguns nakts. Šīs sacensības ir pirmās Baltijā, kuras sāka dalībniekiem piedāvāt startēt atsevišķā vērtēšanas kategorijā – skrienot basām pēdām –, tādējādi cenšoties pievērst uzmanību dabiskai, veselīgai sportošanai un fiziskām aktivitātēm dabā. Skriešanai basām pēdām ir īpaša nozīme veselīga dzīvesveida uzturēšanā – tā tiek uzskatīta par vismazāk traumatisko, turklāt arī par visdabiskāko, visekonomiskāko un videi draudzīgāko skriešanas veidu.

    Apskrien Kolkas ragam!

    Skrējiena dalībniekiem tiek piedāvātas trīs distances: 53 km, 34 km un 11 km, kas vijas gar Baltijas jūras krastu posmā no Mazirbes līdz Rojai. Garākās distances veicēji savā ceļā apskrien Kolkas ragu, tādējādi skrējienā vērojot divas jūras un redzot to sastapšanos. Vidējās distances starts tiek dots Kolkasraga pludmalē, bet īsākās – Ģipkas pludmalē.

    Sacensībās ir aicināti piedalīties arī visi tie, kas vēl nav gatavi sacensību distanci veikt basām pēdām, piedaloties skrējienā sev ērtos apavos. Skrējēji, kas distanci veiks basām pēdām, tiks vērtēti atsevišķā kategorijā.

    Godinām Baltijas jūru

    Baltijas Baso pēdu ultramaratonu organizē Latvijas Baskāju skriešanas biedrība. Tās dibinātājs Edgars Rencis, komentējot gaidāmas sacensības, uzsver: “Aicinām ikvienu sportot gribētāju pievienoties mūsu skrējienam un baudīt ainavisko Kurzemes piekrastes dabu kādā no trīs piedāvātajām distancēm.

    Šī būs lieliska iespēja ne vien izjust sacensību garu, bet arī kopīgas sajūtu ar citiem dalībniekiem un dabu.

    Skrējiena trase ir tiešām skaista un dod iespēju pabūt domās ar sevi, novērtēt dabas varenību un mūsu dzimtās zemes skaistumu!

    Savukārt sacensību dienas vakaru iesaku noslēgt, apmeklējot Senās Uguns nakts aktivitātes Rojas pludmalē, kur ik gadu ar iespaidīgām uguns skulptūrām tiek godināta Baltijas jūra, tādējādi cenšoties pievērst uzmanību vides saudzēšanai un aizsardzībai. Šis ir pasākums, ko apmeklēt kopā ar draugiem un ģimeni.”

    Kā pieteikties?

    Baltijas Baso pēdu ultramaratons ik gadu pulcē skriet un nūjot gribētājus ne vien no Latvijas, bet arī no kaimiņzemēm. Godalgoto vietu ieguvēji saņems balvas no sacensību atbalstītājiem, savukārt ikviens finišētājs saņems piemiņas veltes. 

    Pieteikties skrējienam ir iespējams līdz šī gada 30. augusta pusnaktij. Plašāka informācija par sacensībām, kā arī sacensību nolikums un pieteikuma forma ir atrodama pasākuma mājaslapā: http://bbultramarathon.com. Tāpat papildu informācija atrodama pasākuma Facebook kontā: www.facebook.com/BarefootUltra.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē