• Asociācija: ārkārtējās situācijas laikā pārdoto alkoholisko dzērienu apjoms Latvijā samazinājies

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Kā liecina Latvijas Alkohola nozares asociācijas (LANA) apkopotā informācija, valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, pretēji pareģotajam, alkoholisko dzerienu pārdošanas apjoms Latvijā ir ievērojami samazinājies.

    Šī gada martā Saeima apstiprināja izmaiņas Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas uz ārkārtējās situācijas laiku Latvijā atļauj alkoholisko dzērienu tirdzniecību internetā. Kā liecina Latvijas Alkohola nozares asociācijas (LANA) apkopotā informācija, valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, no 16. marta līdz 30. aprīlim, novērots kopējais pārdošanas apjoma kritums.

    Pagājuši gandrīz divi mēneši, kopš Latvijā alkoholiskos dzērienus iespējams iegādāties arī internetā, un LANA veikusi savu biedru pārdošanas apjomu analīzi, lai noskaidrotu, vai alkoholisko dzērienu tirdzniecība internetā ietekmējusi pārdošanas rādītājus. Iegūtie dati liecina, ka pārdotā alkohola apjoms vietējā tirgū, neskaitot pierobežas tirdzniecību, ir samazinājies par 5%. Savukārt kopējais Latvijā pārdotā alkohola apjoma samazinājums šajā periodā sasniedzis 13%.

    “Publiskajā telpā atsevišķi sabiedrības veselības speciālisti jo īpaši skarbi kritizē alkoholisko dzērienu tirdzniecību internetā, norādot, ka tādējādi tiek veicināts alkohola patēriņa pieaugums. Vēlos vērst uzmanību, ka interneta tirdzniecības pārdošanas apjomi veido mazāk nekā 1% no kopējās tirgū realizētās produkcijas. Kā varam redzēt no mūsu biedru apkopotajiem datiem, alkohola pārdošanas apjomi ārkārtējās situācijas laikā ir samazinājušies. Turklāt interneta tirdzniecība ārkārtas situācijas laikā lielākoties ir atbalsts tieši mazajiem vietējiem ražotājiem, kuru pārdošanas apjoms internetā veido līdz pat 10% no viņu kopējā apgrozījuma,” uzsver LANA izpilddirektors Dāvis Vītols.

    LANA atgādina, ka līdz ar alkohola pārdošanas apjoma kritumu ārkārtējās situācijas laikā pastāv bažas par nelegālā alkohola apjoma pieaugumu. Līdzīgi kā tas tika fiksēts ekonomiskās krīzes laikā 2008. gadā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē