• Ar akūto zarnu infekciju saslimušo skaits Liepājā pieaudzis līdz 112 cilvēkiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    29. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Turpinot epidemioloģisko izmeklēšanu par akūtas zarnu infekcijas (AZI) saslimšanas gadījumiem Liepājā, epidemiologi ieguvuši informāciju par 112 saslimušajiem, aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

    SPKC informēja, ka 88 saslimušie strādā divos uzņēmumos Ziemeļu ielā 19. Savukārt šodien SPKC tika saņemta informācija, ka 20 saslimušie, kas strādā divos uzņēmumos Kapsēdes ielā 2 arī saņēmuši pārtiku no SIA Baltic Restaurants Latvia piederošā pusdienu restorāna Daily. Bez šiem abiem gadījumiem zināms arī, ka četri saslimušie ir liepājnieki, kas pusdienojuši Ziemeļu ielā 19.

    Četros gadījumos saslimušajiem bija nepieciešama stacionārā palīdzība, pārējie ārstējas ambulatori, informē Arāja.

    LETA jau ziņoja, ka Pārtikas un veterinārais dienests vakar ir veicis pārbaudi Daily pusdienu restorānā Ziemeļu ielā 19, kurā ēdināšanas pakalpojumus nodrošina SIA Baltic Restaurants Latvia, un konstatējis vispārējās higiēnas prasību, kā arī citus ar ēdiena gatavošanu un izsniegšanu saistītus pārkāpumus.

    Tā kā ēdināšanas uzņēmums Ziemeļu ielā 19 sniedz ēdināšanas pakalpojumus arī citiem pilsētas iedzīvotājiem, SPKC vērš liepājnieku uzmanību, ka akūtas zarnu infekcijas simptomu, proti, vemšana, sāpes vēderā, caureja, paaugstināta ķermeņa temperatūra parādīšanās gadījumā pēdējās dienās nepieciešams vērsties pie ģimenes ārsta pēc medicīniskās palīdzības un, ja uzturā lietots Baltic Restaurants Latvia gatavots ēdiens, par to jāinformē ģimenes ārsts.

    Kā ziņots, šobrīd aptaujātas 43 personas ar AZI pazīmēm, lai sīkāk noskaidrotu un precizētu saslimšanas cēloņus. Epidemiologi ieguvuši analīžu paraugus, kas nogādāti laboratorijā, lai noteiktu uzliesmojuma izraisītāju.

    SPKC atgādina – ja pēdējās dienās tika izmantoti Daily ēdināšanas pakalpojumi vai arī ir zināms par citu cilvēku līdzīgu saslimšanu, par to ir jāinformē ģimenes ārstu. Tāpat SPKC mudina ģimenes ārstus nekavējoties telefoniski ziņot par šādiem gadījumiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē