• Apvienoto TV3 ziņu dienestu piedāvāts vadīt Haraldam Burkovskim

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    11. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Apvienoto TV3 ziņu dienestu piedāvāts vadīt pašreizējam Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) analītiskā raidījuma LNT Ziņu TOP 10 vadītājam Haraldam Burkovskim, žurnālists apstiprināja aģentūrai LETA.

    Burkovskis neslēpa, ka bijusi saruna ar uzņēmuma vadību par iespēju ieņemt konkrēto amatu, taču skaidru atbildi viņš neesot sniedzis.  «To, ka šāds piedāvājums mani varētu ieinteresēt, noliegt nevaru, taču vai es esmu gatavs to pieņemt – man ir jādomā, jo situācija nav viegla,» sacīja žurnālists.

    Pēc viņa teiktā, konkrēts termiņš atbildes sniegšanai viņam nav noteikts, taču pats priekš sevis esot izlēmis, ka sākotnēji vēlas noslēgt savu raidījumu, pirms ķerties pie jaunām iniciatīvām. Patlaban plānots, ka LNT ziņu TOP 10 būs ēterā līdz 1. decembrim, kas nozīmē, ka vēl gaidāmas vismaz trīs pārraides.

    Taujāts par savu atbilstību amatam profesionālajā jomā, Burkovskis norādīja, ka pirms daudziem gadiem ir vadījis Latvijas Radio Ziņu dienestu un nešaubās, ka ar cilvēkiem strādāt prot, jo ir pieredze arī darbā citos medijos. Tomēr lēmumu esot grūti pieņemt, raugoties no morālā viedokļa. «Es mokos par šo situāciju, kurā ir pieņemti lēmumi, pār kuriem mums nav bijusi ietekme, kas skar gan kanāla formātu, gan pārcelšanos uz citu kanālu, gan cilvēkus, ar kuriem esmu bijis kopā 13 gadus. To ir morāli grūti izlemt – vai es to varu,» sprieda žurnālists.

    Savukārt taujāts, vai viņa līdzšinējā darba pieredze sabiedrisko attiecību jomā un darbā ar politiķiem viņam netraucēs ieņemt ziņu dienesta vadītāja amatu, Burkovskis atbildēja noraidoši, skaidrojot, ka visiem saviem klientiem, tostarp, politiķiem, ir teicis, ka var sniegt konsultācijas līdz brīdim, kamēr atrodas vienā telpā.

    «Kad aizveru durvis, mans viedoklis par viņiem nemainās, un, ja ir iemesls, es viņus varu arī kritizēt,» teica Burkovskis. 

    Rezumējot Burkovskis norādīja, ka visu radušos situāciju vēl pamatīgi apsvērs, tostarp nākamnedēļ, kad atradīsies prombūtnē ārzemēs.

    Burkovskis savulaik vadījis Latvijas Radio Ziņu dienestu, Latvijas Televīzijas raidījumu Latvija, Eiropa, Pasaule un ir bijis SEB Unibanka sabiedrisko attiecību speciālists, kā arī 2005. gadā kandidējis uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu.

    Kopš 2007. gada Burkovskis vada LNT analītisko raidījumu LNT Ziņu TOP 10, kā arī viņam pieder konsultāciju uzņēmums SIA H2B.

    Jau ziņots, ka mediju grupa All Media Baltics no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu un veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā. Kompānija paplašināšot kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu.

    Mediju grupā jau sākta darbinieku atlaišana. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, saistībā ar reorganizāciju plānots atlaist vismaz 30 darbiniekus. Tomēr All Media Baltics pārstāve Alise Mališko aģentūrai LETA norādīja, ka mediju grupa tikai sākusi sarunas ar telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu komandām, līdz ar to patlaban nebūtu korekti saukt atlaižamo darbinieku skaitu.

    Tikmēr Kultūras ministrija ir uzdevusi NEPLP sniegt vērtējumu, kā telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu saplūšana ietekmēs viedokļu daudzveidību elektronisko mediju telpā, aģentūru LETA informēja KM pārstāve Lita Kokale.

    NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš aģentūrai LETA norādīja, ka All Media Baltics lēmums mainīt LNT formātu varētu būt pretrunā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu. Viņš skaidroja, ka Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 24.panta trešā daļa skaidri nosaka, ka programmu formāts nav maināms. «NEPLP Apraides atļaujā apstiprinātā LNT saturiskā un tematiskā ievirze ir vispārēja un nekādā gadījumā nav maināma uz šauru nišas formātu, kas paredzēts kādai specifiskai auditorijai, kā izskanējis publiskajā telpā,» uzsvēra Āboliņš.

    «Latvijā veidots saturs neapšaubāmi ir viena no NEPLP prioritātēm. Esošā LNT Apraides atļauja paredz, ka vismaz 4% nedēļas raidlaika LNT ēterā jābūt ziņām,» piebilda NEPLP loceklis.

    Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka no nākamā gada vairs nebūs LNT ziņu raidījuma Top 10, taču joprojām būs vērojami tādi LNT raidījumi kā 900 sekundes un Degpunktā.

    Plānots, ka pēc reorganizācijas jaunajā platformā darba dienās plkst.6 būs skatāms raidījums 900 sekundes, plkst. 18 sekos TV3 ziņas īsumā, plkst.19.10 tiks pārraidīts raidījums Bez Tabu, plkst.20 – TV3 ziņas, plkst.20.35 – raidījums Degpunktā, bet dienas ziņu pārraides noslēgs Sporta ziņas plkst.20.55 un Laika ziņas plkst.20.58. Savukārt sestdienās plkst.20 skatītājiem tiks piedāvāts raidījums TV3 ziņas Sestdienā, kamēr svētdienās, kā ierasts plkst.19.10, skatītāji varēs vērot raidījumu Nekā personīga, bet plkst.20 – TV3 ziņas Svētdienā.

    2017. gada 18. oktobrī tika noslēgts darījums, kura rezultātā starptautisks aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums Providence Equity Partners iegādājās Zviedrijas mediju grupas MTG biznesu Baltijā. Mediju grupa nodrošina televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, Kanāls2, radio Star FM, Latvijas video portāla TVPlay, ziņu un izklaides portāla Skaties.lv, TVPlay Home satelīttelevīzijas un SmartAD darbību Baltijas valstīs.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē