• Apstiprināta Rīgas satiksme jaunā valde

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    30. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme padome, pamatojoties uz atlases komisijas iesniegtajiem dokumentiem, apstiprinājusi uzņēmuma jauno valdi, iekļaujot tajā arī Jakrinu un Epalti-Drulli, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

    Turpmāk Rīgas satiksmes valdē darbosies Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa, Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Jānis Golubevs, bijusī Olainfarm valdes locekle un SEB banka Baltijas kontu un maksājumu operāciju vadītāja Inga Krūkle, kā arī līdzšinējie Rīgas satiksmes pagaidu valdes locekļi Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle.

    Epalte-Drulle ieņēmusi arī uzņēmuma Administratīvo resursu pārvaldes direktores amatu, un LTV raidījums de facto iepriekš vēstīja, ka gan viņa, gan Jakrins reputācijas risku dēļ no Rīgas satiksmes valdes konkursa izslēgti. Raidījumam bija zināms, ka Epalte-Drulle šogad izraisījusi korupcijas apkarotāju interesi – gan viņas darba kabinetā Rīgas satiksmē, gan dzīvesvietā veiktas procesuālas darbības. Viņa raidījumam uzsvēra, ka kriminālprocesos nekāda statusa viņai nav, bet procesuālās darbības komentēt viņa nav tiesīga.

    Jakrins uzņēmuma valdē strādāja no 2016. gada 29. decembra līdz pat 2018. gada beigām, kad pēc korupcijas skandāla no amata atkāpās visa tā brīža uzņēmuma vadība. Kā pagaidu valdes loceklis Jakrins uzņēmumā atkal tika iecelts šī gada vasarā. 

    Rīgas domē viņš divus gadus ieņēma arī Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāja amatu, bet aizvadītajā nedēļa viņš tika iecelts arī par Pilsētas attīstības departamenta direktora vietas izpildītāju.

    Kā norāda uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Rolands Klincis, valdes locekļu atlases komisijas svarīgākie kritēriji, veicot konkursu un izdarot izvēli jaunajai uzņēmuma valdei, bija nodrošināt uzņēmuma darbības nepārtrauktību, kvalitātes vadību un risku vadību.

    «Veicot valdes locekļu atlasi un intervējot potenciālos kandidātus, komisija vērtēja valdes profesionālās spējas kopumā, balstoties uz profesionalitātes, pieredzes un kompetences kritērijiem,» apgalvoja Klincis.

    Uz pirmo valdes sēdi Rīgas satiksmes padomes locekļi jauno valdi plāno sasaukt nākamā gada pirmajās darba dienās, kad arī tiks lemts par valdes darba sākšanu jaunajā sastāvā, kā arī valdes priekšsēdētāja apstiprināšanu.

    Valdes nominācijas komisijā darbojās trīs Rīgas satiksmes padomes locekļi, trīs Rīgas domes pārstāvji un sociālais partneris.

    Uz Rīgas satiksmes valdes atlases konkursu kopumā pieteicās 176 pretendenti. Kandidātu vērtēšanu otrajā kārtā veica personāla atlases kompānija SIA Human Source un valdes atlases nominācijas komisija.

    Rīgas satiksme palika bez valdes pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktās iepirkumu lietas. KNAB sāka kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem iepirkumiem – par 2016. gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro, 2013. gada iepirkumu par trolejbusu piegādi, kura kopējā summa bija 131 646 135 eiro, kā arī 2013. gadā veikto iepirkumu par autobusu piegādi, kura kopējā summa bija 75 808 297 eiro. Kriminālprocesā tiek izmeklēta amatpersonu kukuļošana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana.

    Pēc lietas sākšanas visa toreizējā valde atkāpās no amatiem. Uzņēmuma valdē strādāja priekšsēdētājs Leons Bemhens, toreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jakrins, Jūrmalas domes deputāte Larisa Loskutova, Baldones novada domes deputāts Andrejs Požarnovs, kā arī partijas Gods kalpot Rīgai biedre Inese Švekle. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē