• Aprūpes centrā Kalkūni iepriekš sodīts jaunietis seksuāli uzmācies nepilngadīgai klientei ar garīgās attīstības traucējumiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    25. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sociālās aprūpes centrā Kalkūni pērn vasarā kāds iepriekš sodīts jaunietis, kurš arī bijis aprūpes centra klients, seksuāli uzmācies nepilngadīgai klientei ar garīgās attīstības traucējumiem, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma

    Saskaņā ar raidījumā vēstīto, pērn Jāņos 14 gadus vecajai klientei seksuāli uzmācies cits Kalkūnu iemītnieks, kurš tiek raksturots kā agresīvs, un par dažādiem pārkāpumiem viņš ticis sodīts jau iepriekš.

    Kāda darbiniece seksuāla rakstura uzbrukumā pusaudzi un nepilngadīgo meiteni pieķēra vienā no aprūpes centra nojumēm. Vēlāk izrādījies, ka jaunietis varētu būt uzmācies arī citām centra klientēm, vēstīja Panorāma.

    Aprūpes centra vadītāja Skaidrīte Kursīte raidījumam atklāja, ka 23.jūnija pastaigas laikā pamanīts, ka meitene pastaigājas ar leļļu ratiņiem un pēkšņi viņa vairs nav manāma. «Sociālā aprūpētāja sāka meklēt un uzreiz parkā viņus atrada. Tas notika ļoti ātri un, var teikt, ka noziegums tika novērsts. Viss sākās ar to, ka viņš viņai čamdīja krūtis, tad mēģināja, (..) spieda muti ciet,» stāstīja Kursīte.

    Raidījumam zināms, ka varmākam tagad ir pilni 18 gadi, taču tobrīd cietusī un pāridarītājs bijuši nepilngadīgi. Tas nozīmē, ka bez darbiniekiem viņi nedrīkstēja pārvietoties nedz iekštelpās, nedz āra teritorijā. 

    Aprūpes centra vadītāja norādīja, ka klienti tagad gan var justies droši, taču varmācīgais vīrietis ar tiesas lēmumu ir atbrīvots no apcietinājuma un dzīvo vienā ēkā ar savu upuri. Vīrietis tiek pastiprināti novērots, apgalvoja Kursīte. 

    Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess, kas tuvākajā laikā tiks nodota tiesai.

    «Prokurora ieskatā pierādījumi ir pietiekami, lai šo personu arī vēlāk tiesa atzītu par vainīgu. Ir saņemtas nepieciešamās liecības un veiktas ekspertīzes, un, prokurora ieskatā, lieta varētu drīzumā nonākt tiesā,» raidījumam pastāstīja prokuratūras pārstāve Laura Majevska. 

    Savukārt Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte Panorāmai skaidroja, ka vardarbīgais vīrietis ir bijis rīcībspējīgs, kas nozīmē, ka viņš saprata, ko dara.

    Par nodarīto viņam draud līdz pat 15 gadu ilgs cietumsods par cietušā bezpalīdzības stāvokļa izmantošanu.

    Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Kalkūni jau iepriekš ir nonākuši sabiedrības redzeslokā, piemēram, 2012.gadā tika ierosināts kriminālprocess saistībā ar vairāku aprūpes centra iemītnieku nāvi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē