• Aizvadītajā diennaktī atklāti tikai 9 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Iepriekšējā diennaktī veikti 773 izmeklējumi cilvēkiem ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta 9 personām, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

    Līdz šim Latvijā kopā veikti 21 453 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, apstiptināti kopumā 542 saslimušie, kā arī konstatēti divi nāves gadījumi. Slimnīcā ārstējas 44 pacienti, no tiem pieci ar smagu slimības gaitu, informē Nacionālais veselības dienests. Interaktīvo karti ar reģistrētajiem gadījumiem Latvijas novados var skatīt šeit.

    Ar Covid-19 kopumā ir inficējušies arī vismaz 40 medicīnas darbinieki.

    Lielākais slimības uzplaiksnījums notika marta beigās, kad saslimšanu ar Covid-19 atklāja 27 personām kristīgās draudzes Zilais krusts vīriešu patversmē Rīgā. Starp inficētajiem ir gan patversmes klienti, gan darbinieki. Viens šīs patversmes klientiem, kurš bijis inficēts ar Covid-19, miris. Viņam bija vairākas hroniskas saslimšanas. Klients uzturējies patversmē un nav bijis stacionēts. Tāpat viņam nebija izteiktu saslimšanas pazīmju.

    Plānots, ka sešās patversmēs tuvākajā laikā tiks veikti laboratoriskie izmeklējumi. Martā vidējais personu skaits dienā, kuras izmantoja nakts patversmes pakalpojumus, bija 600 cilvēki.

    Kā ziņots, 25. martā valsts apmaksātajām Covid-19 analīzēm pieskaitītas par maksu veiktās analīzes, līdz ar to veikti analīžu skaita pārrēķini, sākot ar 2. martu.

    Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs 25. martā preses konferencē uzsvēra, ka šī diena ir nozīmīga ar to, ka pirmo reizi konstatēti pacienti, kuriem nav skaidra epidemioloģiskā saite ar kādu konkrētu saslimšanas gadījumu vai ceļojumiem uz ārzemēm.

    Saslimšanas gaita nebija izsekojama vairākiem cilvēkiem, todien skaidroja SPKC pārstāvis. Šie cilvēki dzīvo Rīgā, tomēr tos nevieno, piemēram, kāda profesionāla darbība. Minēto pacientu vidū ir gan studenti, gan pensionāri, un lielākoties šie cilvēki analīzes veikuši par saviem līdzekļiem.

    Perevoščikovs pastāstīja, ka daži ar Covid-19 inficēti cilvēki nav norādījuši uz to, ka bijuši ārzemēs vai viņiem bijis kontakts ar kādu jau ar Covid-19 inficējušos vai ārzemēs bijušu cilvēku.

    «Ir pierādījumi, ka koronavīrusa transmisija notiek Latvijā. Šī informācija jāuzņem nopietni. Inficēties var arī sabiedrībā,» akcentēja SPKC speciālists.

    Viņš uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi padomāt pašiem par to, ka vajadzētu mainīt savus ieradumus, sadzīvot ar epidēmiju, lai maksimāli pasargātu sevi un apkārt esošos cilvēkus – it sevišķi cilvēkus ar hroniskām saslimšanām un seniorus.

    Kā zināms, līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē