• PNB bankas klientiem garantētajās atlīdzībās izmaksāti 94 miljoni eiro

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    28. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Līdz šim brīdim valsts garantētajās atlīdzībās PNB bankas klientiem izmaksāti 94 miljoni eiro, kas ir 34% no visas izmaksājamās summas, informē banka Citadele, kas veic garantēto noguldījumu izmaksas PNB bankas klientiem.

    Savus finanšu līdzekļus līdz šim ir saņēmuši 19 200 PNB bankas klientu. Kopumā garantētajās atlīdzībās nepieciešams izmaksāt apmēram 279 miljonus eiro. Garantētās atlīdzības izmaksas pilnībā veiks no Latvijas Noguldījumu garantiju fonda, un šim mērķim, pēc FKTK vēstītā, nebūs nepieciešami līdzekļi no valsts budžeta. 

    «No 22.augusta novērojot klientu plūsmu un analizējot katras PNB bankas filiāles apkalpoto klientu skaitu, kopā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un PNB bankas pārstāvjiem esam pieņēmuši lēmumu atvērt papildu PNB bankas klientu apkalpošanas vietu Daugavpilī. Tāpat nolemts mainīt mazāk pieprasītu klientu apkalpošanas vietu darba laikus, lai resursus novirzītu uz vietām ar lielāku klientu plūsmu,» informēja bankas Citadele valdes loceklis Vladislavs Mironovs.

    Līdz 30. augustam (ieskaitot) vēl darbosies PNB bankas filiāles Cēsīs un Madonā, bet līdz 31.augustam (ieskaitot) – filiāles Bauskā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Salaspilī, Talsos un Valmierā. Turpmāk PNB bankas klientiem valsts garantētās atlīdzības izmaksa šajās vai tuvākajās pilsētās tiks nodrošināta bankas Citadele filiālēs.

    Latvijas Noguldījumu garantiju sistēma paredz līdz 100 000 eiro garantēto atlīdzību katram noguldītājam. To izmaksā gan fiziskām, gan juridiskām personām par visu veidu noguldījumiem jebkurā valūtā. Garantētā atlīdzība attiecas uz bankas klientu noguldījumiem, uz noguldījumu procentiem, kas uzkrāti līdz noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienai.

    Garantētās atlīdzības izmaksas pilnībā veiks no Latvijas Noguldījumu garantiju fonda, un šim mērķim, pēc FKTK vēstītā, nebūs nepieciešami līdzekļi no valsts budžeta. 

    PNB bankas darbība tika apturēta 5. augusta, plkst. 21, un 22. augustā sākās garantēto noguldījumu izmaksas.

    Eiropas Centrālā banka kā PNB bankas tiešais uzraugs 15.augustā nolēma atzīt PNB banku par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt PNB bankas noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto un rūpējoties par bankas klientu noguldījumu aizsardzību, FKTK padome ārkārtas sēdē nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu PNB bankā un lēma par noguldījumu nepieejamību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē