• Aizliegtā paņēmiena izlaušanās spēle Latvija iegūst augstāko Eiropas apbalvojumu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook.lv
    Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta raidījums Aizliegtais paņēmiens otrdien, 24.septembrī, Romā ieguvis augstāko novērtējumu Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) Radošuma forumā.

    Raidījuma komanda pērn, gatavojoties Saeimas vēlēšanām, radīja jaunu un Latvijas televīzijās neredzētu pārbaudījumu partiju līderiem – Izlaušanās spēli Latvija, kas atzinīgi novērtēts Eiropas mediju un televīzijas formātu profesionāļu vidū, ziņo Latvijas Sabiedriskie mediji. Nākamie labākie bijuši Norvēģijas pārstāvji ar mūzikas šovu, kā arī zinātnisku šovu ar stand up elementiem.

    «Piedodiet, norvēģi, kas bija otrie un trešie, piedod, BBC,» sociālajā medijā Facebook vakar rakstīja raidījuma Aizliegtais paņēmiens vadītājs Guntis Bojārs.

    «Jā, protams, un zināmā mērā tas arī ir rezultāts ticībai sev, iespējams, tas ir tas domu spēks, par ko runāju, – ka mēs varam, ka neesam sliktāki. Pirmoreiz starp labākajiem esam arī mēs – no Latvijas, no Baltijas valstīm, pirmoreiz no Latvijas Televīzijas. Kopā ar BBC, dāņu televīziju un citiem spēcīgiem Eiropas kolēģiem,» pirmš pāris nedēļām intervijā žurnālam Ieva, teica Guntis Bojārs.  "Vai gribētos tikt godalgotajās vietās? Jā, bet ne tādēļ, lai piespraustu to kā ordeni pie krūts. Drīzāk tādēļ, lai pierādītu, ka mēs no Latvijas arī varam, ka mums ir gana liela domāšana. Būtībā jau, teiksim, tas britu žurnālists nav no dabas vairāk apdāvināts par latvieti – jā, varbūt viņam ir vairāk iespēju, lielāks finansējums un vēl kaut kādas iespējas izdarīt vairāk un plašākā mērogā, bet idejiski mēs esam līdzvērtīgi".

    Projekts Izlaušanās spēle Latvija tika atzīts par 2018. gada labāko satura debiju LTV darbinieku balsojumā, kā arī saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas specbalvu.

    Izlaušanās spēle Latvija bija veidota kā izaicinājums partiju līderiem, kuriem bija jāpierāda, ka viņi spēj darboties komandā, lai atrisinātu āķīgus uzdevumus. Vēl neviens LTV raidījums līdz šim nebija licis partiju līderiem mesties guļus zem galda, noaut kājas, nēsāt trepes, strīdēties savā starpā un mēģināt pierādīt, ka viņi spēj būt komanda ārpus politiķu ierastajiem rāmjiem.

    EBU radošuma foruma skatēs ik gadu aicināti piedalīties ne vien Eiropas, bet arī citu valstu sabiedrisko mediju satura oriģinālformāti, kas pārsteidz, izaicina un ļauj uz ikdienišķām lietām palūkoties no cita skatupunkta. Tā ir iespēja uzzināt par jauniem televīzijas formātiem un veicināt radošumu sabiedrisko mediju satura veidošanā.

    Izlasi arī: 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē