• 4 jautājumi, ko uzdot sev pirms jauna televizora iegādes

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jauns televizors ir nopietns pirkums, ko lielākā daļa cilvēku veic vidēji reizi septiņos gados. Lai izvēlētos sev piemērotāko tālrādes aparātu, pirms iegādes jāizvērtē savus TV skatīšanās paradumus – kur novietosiet televizoru, kādā diennakts laikā, kādu saturu tajā skatīsieties un kā tas iekļausies interjerā. Atbildes uz šiem jautājumiem palīdzēs veikalā izdarīt pareizo izvēli.

    4 jautājumi, ko sev uzdot, plānojot iegādāties jaunu televizoru:

     

    • Kur tiks novietots televizors?

    Pirms televizora iegādes ir svarīgi zināt, kur tieši mājās tas tiks novietots, jo attālums no ekrāna līdz jūsu acīm ir noteicošais faktors, izvēloties televizora izmēru. Turklāt jāņem vērā, ka televizorus ar augstākas izšķirtspējas ekrānu var skatīties no mazāka attāluma, bet zemākas izšķirtspējas – no lielāka attāluma.

    Gan pārāk liels, gan pārāk mazs ekrāns var padarīt TV skatīšanos neērtu un nebaudāmu, tāpēc, vadoties pēc šīs tabulas, varat noskaidrot, kāda lieluma televizors būs piemērotākais jūsu mājoklim.

    Ekrāna izmērs

    Skatīšanās attālums 4K TV

    Skatīšanās attālums FullHD TV

    30”

    76 cm

    150 cm

    40”

    100 cm

    200 cm

    55”

    140 cm

    280 cm

    65”

    165 cm

    330 cm

    75”

    190 cm

    380 cm

    85”

    215 cm

    430 cm

    • Kādu saturu skatīsieties visbiežāk?

    Attēla kvalitātei ir noteicoša nozīme, lai baudītu saturu visā tā krāšņumā – ieraudzītu pat sīkākās detaļas, asākās kustības un smalkākās krāsu nianses. Ja ikdienā skatāties sporta spēles, mākslas filmas, kvalitatīvus seriālus vai spēlējat videospēles, augstā izšķirtspējā – piemēram, FullHD, 4K vai pat 8K –, ekrāns ļaus šo saturu vērot atbilstošā kvalitātē.

    Lielākā daļa satura virszemes televīzijā un straumēšanas servisos jau ir skatāma vismaz FullHD izšķirtspējā, tomēr tehnoloģijas nepārtraukti attīstās, un saturs kļūst arvien kvalitatīvāks.

    Tā kā jauns televizors ir salīdzinoši rets pirkums, ieteicams to iegādāties ar iespējami augstas izšķirtspējas ekrānu, lai arī pēc dažiem gadiem TV atbilstu jaunākā satura līmenim.

    • Kādā diennakts laikā televizoru skatīsieties?

    Televizoriem ir ļoti daudz dažādu ekrānu veidu un funkciju. Tumšā telpā teju visa veida ekrāni rādīs salīdzinoši kvalitatīvu attēlu, taču, ja mēdzat televizoru skatīties dienas gaišajā laikā, lielākajā daļā ekrānu veidosies atspīdums un būs grūti saskatīt tajā notiekošo – it sevišķi tumšākas ainas.

    Šādā gadījumā ieteicams izvēlēties televizoru ar Quantum dot tehnoloģiju, piemēram, QLED TV modeļi piedāvā izteikti uzlabotu melno toņu kontrastu, padarot gaišos toņus gaišākus, tumšos – tumšākus. Ekrāna materiāls neizraisa pikseļu pārdegšanu jeb iedegšanu un nodrošina lielisku krāsu kontrastu jebkādā telpas apgaismojumā.

    • Kā televizors iekļausies interjerā?

    Neskaitāmo vadu un pagarinātāju jūklis, kas izveidojas pie televizora, ir ne tikai neērts un bīstams, bet arī izskatās nepievilcīgi un rada nekārtības iespaidu. Ja jūsu mājoklī nav izveidoti speciāli risinājumi vadu paslēpšanai, tad ieteicams izvēlēties televizoru ar kabeli, kurā apvienotas vairākas funkcijas – gan strāvas padeve, gan audiovizuālo datu savienojums.

    Interjera dizaineri iesaka televizoru nenovietot pie sienas ar raibām un košām tapetēm vai krāsojumu. Tā vietā labāk to likt pie vienkrāsainas sienas, lai acis tik ātri nenogurtu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē