• 3 svarīgi jautājumi par izlozēm

    Aktuāli
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    16. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Konsultē Signe Birne, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece.

    1. Vai Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija jāinformē par izlozi, kas notiks darba pasākumā?

    Par izlozi inspekcijai jāziņo tad, ja tās norise tiek publiski izziņota – afišās, masu informācijas līdzekļos, sociālajos tīklos. Ja izlozi organizē noteiktā cilvēku lokā, piemēram, darba kolektīvā, inspekcija nav jāinformē un atļauja nav jāsaņem.

    2. Kur sūdzēties, ja ir aizdomas, ka spēļu automāts ir noregulēts tā, lai tajā neko nelaimētu?

    Ja cilvēkam šķiet, ka spēļu automātam kaut kas nav kārtībā, iespējami ātri par to jāziņo inspekcijai. Jo ātrāk par to paziņo, jo lielāka iespējamība, ka pārkāpums tiks atklāts, jo videonovērošanas dati spēļu zāļu saimniekam jāglabā septiņas dienas.

    Visiem azartspēļu automātiem ir noteiktas tehniskās prasības.

    Vai konkrētais spēļu automāts tām atbilst, nosaka īpašās laboratorijās, kas neatrodas Latvijā. Pirms spēļu automāta uzstādīšanas tas jānosūta testēšanai. Laboratorijā katram automātam izstrādā garu burtu un ciparu kombinācijas paroli, ar kuru vēlāk var noteikt, vai tā darbībā neviens nav iejaucies. Šo paroli laboratorija nosūta Izložu un azartspēļu inspekcijai, norādot, ar kādām tehniskām ierīcēm automātu var pārbaudīt, lai noskaidrotu, vai kods nav mainījies.

    Gan izlases kārtībā, gan pēc sūdzību saņemšanas inspekcijas darbinieki dodas automātus pārbaudīt. Ja parole nesaskan, automāta darbību aptur un sākas pārbaude.

    3. Tirdziņos notiek preču izlozes: izliktas vērtīgas mantas, bet visi laimē tikai pildspalvas. Kā zināt, vai izlozes rīkotājs nekrāpjas?

    Šādu vietējā mēroga izložu organizētājiem tās rīkošanai jāsaņem licence. Lai to izdarītu, organizētājs inspekcijai iesniedz arī laimestu sarakstu. Tomēr šīs izlozes ir ļoti grūti izkontrolējamas, tādēļ lēmums tajā piedalīties ir vairāk katra pircēja ziņā. Noteikti vērts vismaz pajautāt pārdevējam, lai uzrāda inspekcijas izsniegtu licenci izlozes organizēšanai. Ja šāda dokumentu pārdevējam nav, izloze ir nelegāla.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē