• Aktrise Zane Daudziņa: Diendienā ir svarīgi citam citu balstīt

    Slavenības
    Gundega Gauja
    Gundega Gauja
    6. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aktrise un runas pedagoģe Zane Daudziņa
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Aktrise un runas pedagoģe Zane Daudziņa
    Šis gads kaut kādā ziņā bijis kā neplānota vizīte tetovēšanas salonā – tas pasaulē un mūsos iegravējis zīmējumu, neizdzēšamu un pagaidām pat ne līdz galam saprotamu. Tas nozīmē, ka gribot negribot nācās mācīties būt citādi. Rīkoties citādi. Dzīvot citādi. Kādas tad ir bijušas šāgada mācībstundas aktrisei Zanei Daudziņai?

    «Šis gads izrādījies neparasti auglīgs – pandēmijas radītie ierobežojumi radīja labvēlīgus apstākļus pašdisciplīnai. Izrādījās, ka, rīkojoties metodiski, varu saņemties tam, kas iepriekš šķita nepaveicams. Rezultāts: jauna monoizrāde un uzrakstīts promocijas darbs – tas nav maz! Tas iedvesmoja un joprojām vairo paļāvību saviem spēkiem.

    Šogad daudz laika pavadīju laukos, un vairāk nekā jelkad agrāk esmu ļāvusies izjust sevi kā dabas daļu. Man bija iespēja mosties reizē ar saullēktu, izbrīvēt brīžus elpošanas vingrinājumiem, peldēm dīķī un dienasgrāmatas rakstīšanai. Cilājot pabiezo kladi ar šāgada mirkļu tvērumiem, priecājos, ka viens no neparastākajiem manas dzīves posmiem nebūs izplūdis miglainos atmiņas failos – viss ir pierakstīts. Šajā gadā nostiprinājusies mana ticība – labāk apzinos lūgšanu un pateicību nozīmi savā dzīvē.

    Arvien vairāk pārliecinos par to, ka mēs ar savām labajām domām esam cits citam kā drošības spilvens.

    Esam ieausti vienotā pasaules musturā, kur diendienā ir svarīgi citam citu turēt, balstīt, nepagurstoši sūtot saviem tuvākajiem beznosacījumu mīlestību un laba vēlējumus.

    Šogad arī uz savas ādas izjutu, ka publika man ir absolūti nepieciešama, bez tās aktieris ir tikai skumjš āksts. Gada ieguvums ir arī draugu, radu un kolēģu savstarpējā sirsnība. Retos satikšanās brīžus neesam šķieduši domstarpībās un žēlabās, bet gan savstarpējam mīļumam un priekam. Šo vajadzētu paturēt, kamēr vien esam dzīvi.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē