• Aktrise Ilze Pukinska: Neslauku asariņas, ka esmu nabaga vientulīte

    Personības
    Līga Blaua
    Līga Blaua
    12. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilze Pukinska
    Foto: Ieva Andersone
    Ilze Pukinska
    Šis aktrisei Ilzei Pukinskai ir pārdomu laiks, ko rada gan lomas, gan notikumi, kas satricina pasauli un viņu personīgi.

    Dzīve kā tīģera mugura

    «Dažreiz es jūtos vientuļa. Laikam tad, kad gribas parunāties ar cilvēkiem, bet vienai būt man nav iebildumu. Vienmēr varu izrunāties ar mammu, viņa Baltezerā dzīvo man blakus mājā. Ja palieku Valmierā, kur man kopmītnē ir istabiņa, katru dienu viņai zvanu, vai viss ir labi. Mamma bez maniem zvaniem var iztikt, bet es nevaru iztikt, ja neparunāju ar viņu. Margareta arī var iztikt bez maniem zvaniem, bet es nevaru un zvanu viņai.

    Es neesmu ļoti noslēgta vientuļniece, man ir gan personiskā, gan sabiedriskā dzīve, bet neesmu ieciklēta par katru cenu nokārtot savu personisko dzīvi.

    Pa šiem gadiem, kopš esmu viena, neesmu izjutusi uzmanības trūkumu, bet man jāsaka banālā frāze, ka pienāk tāds vecums, kad ir ļoti jāvēlas mainīt dzīvi, lai gribētu dzīvot ar kādu kopā.

    Ar gadiem tas kļūst arvien grūtāk, arī izvēles iespēju kļūst arvien mazāk, bet mani tas nesatrauc. Vairāk domāju, vai man teātrī būs darbs, vai varēšu sevi realizēt teātrī, kino vai televīzijā. Tas mani vairāk uztrauc nekā mana personiskā vientulība. Ar to es gana labi sadzīvoju, man ar sevi nav ne skumji, ne garlaicīgi. Neslauku asariņas, ka esmu nabaga vientulīte. Man tīri labi patīk ar savu vientulību un tīri labi patīk kāda kompānija.

    Tas, kas man nepatīk, ir pēdējo gadu ceļojumu apsīkums. Pirms tam man patika kaut kur aizbraukt. Tāpēc biju laimīga, kad, beidzoties lokdaunam, varēju aizbraukt filmēties uz Itāliju. Man bija viena epizode, kuru filmai Māsas, ko uzņēma Linda Olte, filmēja Itālijas Alpos. Filma ir Latvijas–Itālijas kopražojums, tajā filmējās ārzemju aktieri, un viņus vieglāk bija dabūt uz Itāliju, nekā viņiem atbraukt uz Latviju. Tur bija amerikāņu aktieris, austriešu aktrise, ļoti patīkama grupa. Man filmā ir divas mazas epizodītes, bet esmu par tām ļoti priecīga. Vienu no tām filmēja Itālijā. Epizodē bija arī Elita Kļaviņa, un tā viena epizode mums sagādāja skaistu piedzīvojumu lieliskā kompānijā, fantastiskos apstākļos. Bijām tur maija beigās. Visas pļavas ziedos. Saule, sniegotie Alpi. Dzīvojām kalnos tuvumā Bolcāno pilsētai, kas ir Ladīnijā. Tur ir Dolomīta kalni, kur brauc slēpot no visas pasaules. Tiek filmētas daudzas filmas, jo tur ir fantastiski skati. Filmēšana mums bija vienu dienu, bet nodzīvojām piecas un lieliski atpūtāmies.

    Mans sapnis ir aizbraukt īstā ceļojumā uz Itāliju. Gribu redzēt ­Neapoli, gribu aizbraukt uz Romu un Venēciju. Tas noteikti notiks.

    Sapņi agri vai vēlu piepildās.

    Esmu piedzīvojusi, ka tas var notikt jebkurā mirklī. Vēlies, un kādā brīdī tas, ko vēlies, pie tevis atnāk. Varbūt pat uzreiz. (Smejas.) Kad man pateica, ka būs jābrauc uz Itāliju, neticēju: «Kā? Vai patiešām?…» Mēs tik ilgi bijām nosēdējušies pa mājām, un pēkšņi tāda iespēja – aizbraukt uz Itāliju! 

    Man dzīvē bijis daudz tādu mazu, skaistu, priecīgu mirkļu. Es katru rītu pamostos priecīga un vispār priecīgi dzīvoju. Mums jāmācās no itāļiem pieņemt komplimentus, nevis kā esam raduši atrunāties – ai, nē!… Priecāties vajag! Par dzīvi ir jāpriecājas. Pasaulē notiekošais vedina domāt, ka dzīvē vajag prieku, jo daudziem tā beidzas, īsti nemaz nesākusies…

    Visu rakstu lasi portālā Santa+ vai žurnāla Ievas Stāsti jaunākajā numurā!

    • Ilze Pukinska: «Es katru rītu pamostos priecīga un vispār priecīgi dzīvoju.»
    • Ģimenes stāsts.  Dace un Uģis Lasmaņi, 3x3 basketbolista, olimpiskā zelta medaļnieka Kārļa Paula un Latvijas rekordistes trīssoļlēkšanā Rūtas Kates vecāki
    • Gaisa balona pilote Inga van Havera: «Nebojāšu sev dzīvi ar negāciju nastu.»
    • Ēriks Kūlis: «Mana universitāte bija darba vietas.»
    • Janas Strelecas karstā sirds un asā mēle – starp Latviju un Ukrainu, ievainotiem karavīriem un izglābtiem dzīvniekiem
    • Ko varam piedzīvot Titānika muzejā Kovā – pilsētā, kur bija kuģa pēdējā pietura
    • Dina Rīda neparastā dzīve un noslēpumainā nāve
    Ievas Stāsti nr18

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē