• Aija Legzdiņa: Tagad man jāatzīst – nemaz tik stipra es neesmu…

    Intervijas
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    13. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aija Legzdiņa
    Foto: Matīss Markovskis
    Aija Legzdiņa
    Aijas Legzdiņas izpildītā dziesma «Ievziedos», kas «Latvijas sirdsdziesmas» finālā aicināja tās klausītājus baudīt visskaistāko mirkli, kurā esam šobrīd, tagad ieguvusi pavisam citu nozīmi… «Ceru, ka viņš dziesmu «Ievziedos» ir redzējis un dzirdējis, bet man diemžēl neko nav pateicis – patīk, nepatīk,» skumst Aija.

    – Draugs izvēlējās neļaut būt sev līdzās vissmagākajā brīdī, lai gan tu to būtu gribējusi…
    – Tas bija ļoti jocīgs laiks. Tāds trakums! Man pašai sašķobījās veselība – bija jāoperē gūža. Sadevām viens otram bučas, braucu uz slimnīcu un gūlos zem naža. Draugs nāca ciemos pie manis uz slimnīcu, bet jau zināja, ka viņam pašam tūliņ būs nopietna ārstēšanās, kas daļēji bija jau sākusies… Vēl smējāmies, ka kopā atveseļosimies. Zinot, ka piecus mēnešus būšu uz kruķiem un drauga mājās nebūs, no slimnīcas braucu nevis pie viņa, bet uz Jaunbērzi.

    – Kāpēc tu nebrauci atpakaļ pie viņa? 
    – Nu pasaki tagad, kāpēc… Tikko varēju, vajadzēja, par spīti visam, doties atpakaļ, lai arī viņš teica nē. Manai veselības problēmai ļoti ātri bija gaišums tuneļa galā – no lielās dancošanas nodilušās gūžas vietā ielika jaunu, mēnesi pēc operācijas dēlam bija kāzas, un es jau tur biju, gan ar kruķīti, protams. Savukārt draugam, visticamāk, bija ļoti grūti sadzīvot ar to, ka viņa slimība un ārstēšanās atstājusi zināmas sekas, lai gan es to pieņemtu bez jebkādām problēmām.

    Tagad domāju, ka patiesībā viņš mani ļoti, ļoti gaidīja.

    Kāpēc es tā nedarīju – kāpēc uzreiz nebraucu? Nevajadzēja vilkt garumā! Meitenes, ja kādai ir līdzīga situācija – auniet kājas un brauciet! Jo ilgāk ir viens otram no acīm ārā, jo vairāk pie tā pierod. 

    Pirms gadiem manu tēvu piemeklēja tieši tā pati kaite, kas tagad manu draugu, – biju tam visam vienreiz jau gājusi cauri. Varbūt bija pagājis pārāk maz laika, varbūt tēva stāsts nebija sadzijis, un kaut kur zemapziņā baidījos iet to pašu ceļu vēlreiz. Tētis aiziedams ļoti ilgi nelaida mani vaļā… Vai tikai es nenobijos… Varbūt baidījos redzēt drauga vājumu, baidījos, ka viņš varētu izdzist man acu priekšā… 

    Vienmēr visiem tuvajiem esmu bijusi stiprā sieviete. Ik pa laikam man cilvēki teikuši, ka brīnās, kā visu varu paspēt, kā ar visu tieku galā. Esmu arī cilvēkus kapos izvadījusi! Tagad man jāatzīst – nemaz tik stipra es neesmu… Varbūt draugs to juta, tāpēc neuzstāja un neko nelūdza. Šī šķiršanās ir daudz sāpīgāka nekā brīdis, kad savulaik pēc divdesmit gadu kopdzīves ar vīru aizgājām katrs uz savu pusi.

    Visu interviju lasi portālā Santa+ vai žurnāla «Ieva» jaunākajā numurā!

    • Ekspersintervija ar festivāla Positivus rīkotāju Ģirtu Majoru
    • «Šī šķiršanās ir daudz sāpīgāka nekā brīdis, kad pēc 20 gadu kopdzīves ar vīru aizgājām katrs uz savu pusi.» Smeldzīga intervija ar Sirdsdziesmas uzvarētāju Aiju Legzdiņu
    • Neiroķirurgs Kaspars Auslands: «Jaunieši uzskata, ka elektroskūters esot labākais veids, kā pēc nakts uzdzīves reibumā atgriezties mājās.»
    • Vai zini savas stiprās puses? Noteikti noskaidro, un dzīve kļūs daudz foršāka!
    • «Īstā, pavisam lielā vara ir vēl vienu pakāpi augstāk.» Saruna ar Zandu Mertens, latvieti, kas ievēlēta Vācijas Bundestāgā
    • Mūziķe Tīna Šipkēvica atklāj savus stila noslēpumus
    • Stāsts par ukraiņiem Anastasiju un Sergeju, kas nupat nosvinēja kāzas Latvijā
    • Maskas – ātrā palīdzība matiem! Kā tās pareizi lietot un kā izvēlēties
    • Tavs jaunais saliekamais krēsls pludmalei un piknikam
    Ieva nr28

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē