• Agnese Kaupere atklāj piecas lietas, kas dara viņu laimīgu

    Labsajūta
    Aiva Alksne
    1. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Agnese Kaupere
    Foto: Ieva Andersone
    Agnese Kaupere
    Piecas lietas, kas palīdz Agnesei Kauperei, scenogrāfei un kostīmu māksliniecei, dzīvot vieglāk, justies labāk un sasniegt vairāk.

    Pludmales tenisa rakete

    Pludmales tenisu spēlēju jau vairākus gadus. Tas ir kaut kas starp tenisu un badmintonu, un viss, kas nepieciešams, lai spēlētu, – smiltis zem kājām, tīkls, rakete un četras bumbiņas. Tas ir sportošanas veids, uz kuru man nav sevi jāpiespiež, īpaši jau vasarā – Liepājas pludmalē paši novelkam tīklu un spēlējam, bet uzreiz pēc spēles metamies jūrā peldēties. Savukārt ziemā spēle notiek zem jumta – vai nu Lielupē, vai arī pludmales sporta klubā Beach Arena, un tad pilnveidot prasmes palīdz treneris. Katra spēle – tas vienmēr ir azarts. Katrreiz jūtos noskrējusies, bet tik laimīga!

    Toms apavi

    Neesmu atradusi ērtākus vasaras apavus par šiem. Jau vairākas sezonas, kolīdz vieni beidzas, pērku atkal tādus pašus jaunus. Toms apavi ir viegli un ērti – kā radīti man, jo ikdienā ļoti daudz staigāju kājām. Un tie labi iederas arī manā brīvajā ģērbšanās stilā. Tomi – kā es tos saucu – ir viegli, tāpēc ērti paņemami arī līdzi ceļojumos. Patīk arī koncepts, ka, šos apavus iegādājoties, tiek ziedota nauda labdarībai.

    Lietotne Ted

    Tā kā bieži sanāk mērot tālākus ceļa gabalus ar mašīnu, tad izvēlos klausīties iedvesmojošas lekcijas par dažnedažādām tēmām. Trīs lekcijas, un esmu galā. Lūk, piemēram, dažas labas lekcijas, kuras esmu noklausījusies pēdējā laikā: Jonathan Bricker. The secret to self control (Paškontroles noslēpumi); Matt Walker. Sleep is your superpower (Miegs ir tava superspēja); Robert Waldinger. What makes a good life? Lessons from the longest study on happiness (Kas veido laimīgu dzīvi? Secinājumi no ilgākā pētījuma par laimi). Iedvesmojošus stāstus par mākslas tēmām bieži izvēlos paklausīties, piemēram, Es Devlin. Mind-blowing stage sculptures that fuse music and tehnology (Satriecošas skulptūras, kurās sakausēta mūzika un tehnoloģijas) ir par scenogrāfi, kas veidojusi skatuves tēlu dažādiem koncertiem un teātra izrādēm.

    Seriāls Draugi

    Ja gribu pilnīgi atslēgties no kādām ikdienas negācijām, paskatos mūžveco seriālu Draugi un zinu, ka pēc brīža jau būšu skaļi izsmējusies un pilnīgi restartējusies.

    Labas biogrāfiskas grāmatas

    Visbiežāk paralēli lasu vairākas grāmatas. Šobrīd viena no tām ir gleznotāja un mākslas zinātnieka Ugas Skulmes Atmiņu grāmata – biogrāfisks stāsts dienasgrāmatas formā par mākslinieku Skulmju dzimtu. Dižu cilvēku biogrāfijas mani vienmēr iedvesmo.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē