• Rimi Rīgas maratons Latvijas Skolu kausā plāno pulcēt vairākus tūkstošus skolēnu

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Rimi Rīgas maratons sadarbībā ar Rīgas domi un Latvijas Sporta federāciju padomi aicina skolas un skolēnus no visas Latvijas mēroties spēkiem Latvijas Skolu kausā, kas Rimi Rīgas maratona ietvaros norisināsies 10.-11. oktobrī.

    Skolēnu skaits, kuri pateicoties valsts un pašvaldības līdzfinansējumam maratonā var startēt par simbolisku maksu 1,5 eiro apmērā, šogad palielināts līdz 5 tūkstošiem. Atbilstoši epidemioloģiskajiem norādījumiem, Skolu kausa dalībnieki tiks izkliedēti, startējot «viļņos».

    Maratona organizatori aicina visas ieinteresētās skolas pieteikt dalību Latvijas Skolu kausā laicīgi Rimi Rīgas maratona mājas lapā www.rimirigamarathon.com, jo ik gadu dalībnieku limits tiek izsmelts krietnu brīdi pirms maratona.

    Organizatori arī atgādina, ka dalībnieku sportiskie rezultāti nav vienīgais kritērijs kausa iegūšanai – punktus Latvijas Skolu kausam skolas gūst arī, piemēram, par iesaistes apmēru attiecībā pret kopējo skolēnu skaitu skolā un komandas finišējušo dalībnieku skaita.

    2020. gadā skolu komandas tiek aicinātas sacensties 10. oktobrī 4,2 km garajā Ģimeņu skrējienā un 11. oktobrī 6 km distancē.

    Organizatori aicina reģistrāciju Latvijas Skolu kausam neatlikt uz pēdējo brīdi! Skolu komandu pieteikšanās noslēgsies 30. septembrī vai sasniedzot 5000 dalībnieku limitu.

    Kopš Skolu kausa tradīcijas pirmsākumiem 2008. gadā, kad Rīgas skolas un skolēni tika aicināti pirmoreiz piedalīties maratona ietvaros rīkotajā Rīgas Skolu kausā, ir aizritējuši 13 gadi. Šo gadu laikā ir audzis ne tikai to skolēnu skaits, kuriem ir iespēja piedalīties par simbolisku dalības maksu, bet arī teritoriālais mērogs, proti, Rīgas Skolu kauss ir pārtapis par Latvijas Skolu kausu, aptverot visas Latvijas skolas.

    «Mēs jūtamies atbildīgi par to, lai jauniešiem būtu iespēja sportot un piedzīvot tās spēcīgās un pozitīvās emocijas, ko dod Rimi Rīgas maratons. Tā kopības sajūta, gandarījums par paveikto un veselīgā savstarpējā sacensība tikai nostiprina skolēnos pārliecību par sevi, saviem spēkiem un vēlmi turēt līdzi labākajiem,» ir pārliecināts Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis.

    «Man ir patiess gandarījums vērot, kā pirms vairāk nekā 10 gadiem aizsāktā iniciatīva turpina attīstīties arī sportam tik grūtā gadā. Vairākām skolām dalība Latvijas Skolu kausā jau ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju, un pirmie Skolu kausa dalībnieki skolu jau beiguši un, iespējams, maratonā piedalās ar saviem bērniem. Tādējādi mēs kopā vairojam mīlestību pret kustību un skriešanu no paaudzes paaudzē,» saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes vadītāja Dina Vīksna.

    Īpašs jaunums 2020. gada Latvija Skolu Kausā ir Rimi Rīgas maratona oficiālā apdrošināšanas partnera Gjensidige Latvija iniciatīva nodrošināt nelaimes gadījumu apdrošināšanu visiem 5000 Latvijas Skolu kausa dalībniekiem. Savukārt visi pārējie Rimi Rīgas maratona dalībnieki varēs iegādāties Gjensidige Latvija nelaimes gadījumu apdrošināšanu par simbolisku samaksu 2,5 eiro vērtībā. Vecāki, pērkot apdrošināšanu sev, automātiski apdrošina arī savus bērnus.

    Labāko Latvijas skolu un skolotāju trijniekā 2019. gadā iekļuva sporta skola Arkādija (skolotāja Lāsma Buķe), Siguldas Valsts ģimnāzija (skolotāja Anda Vīksna), Rīgas Centra humanitārā vidusskola (skolotāja Līga Spuriņa), savukārt, no vispārizglītojošām Rīgas skolām labāko trijniekā iekļuva Rīgas Centra humanitārā vidusskola, Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola. Savukārt, labāko skolotāju trijniekā iekļuva Rīgas Hanzas vidusskola ar skolotāju Lindu Grandbergu, Mežinieku pamatskola ar skolotāju Lauru Janševsku un Rīgas Centra humanitārā vidusskola ar skolotāju Līgu Spuriņu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē