• Līgo 2021 modes tendences: platas bikses, brīvs matu sakārtojums un spilgtas nianses grimā

    Stils
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Gada īsākajā naktī zied ne tikai pļavas un papardes, bet arī līgotājas.

    Stilistes Lauras Valutas ieteikumi stilīgai līgošanai:

    Saki JĀ platām biksēm

    Lai Līgo svētkos koptēls veidotos aktuāls un moderns, aicinām pievērst uzmanību ne tikai detaļām, bet arī droši teikt JĀ platām, garām lina vai cita auduma biksēm gaišos pasteļtoņos, ko ērti var kombinēt ar lina vai kokvilnas brīva silueta kreklu. Šādam koptēlam var pieskaņot rotas, kas ietver dabas materiālus vai akmeņus, un ērtus apavus, piemēram, sandales uz biezas zoles.

    Ja priekšroku dod kleitām, izvēlies mini, midi vai maxi garuma kleitu ar ziedu rakstiem. Šobrīd aktuālie kleitu silueti ir ar V-tipa kakla izgriezumu, uz smalkām lencītēm, pogājamu priekšējo daļu vai pārliekamas un sasienamas sānos (tā saucamās wrap dress, kas kļuva populāras 70. gados). Kleitai vari pieskaņot loafer tipa kurpes. Tāpat būsi trāpījusi desmitniekā, ja svētku svinībām izvēlēsies vēl joprojām aktuālās slip kleitas no satīna, zīda vai citiem audumiem ar smalkām lencītēm – dienas laikā tās lieliski izskatīsies pašas par sevi, bet vakarā kleitu var papildināt ar garu oversize adītu jaku vai platu džemperi.

    Protams, Līgo svētkiem piestāv arī viss etniskais un dabiskais. Adījumi un tamborējumi zemes toņos lieliski iederēsies šajā svinību laikā. Ja esi brīvā laika apģērba piekritēja un komforts ir pirmajā vietā, šogad izvēlies mīkstu monohromu brīvā laika tērpu (piemēram, kokvilnas treniņbikses un džemperi). Šādus saskaņotus tērpus šobrīd ir moderni nēsāt pat ar augstpapēžu kurpēm, bet, ja svinēšana paredzēta brīvā dabā, apavus izvēlies uz plakanas zoles. Iešļūcenes, sandales, flip-flopi ar pītiem elementiem, mezgliem, uz platformas, no gumijas vai ādas – šos vasaras tipa apavus vari izvēlēties pēc saviem ieskatiem, jo visi ir modē un viss ir aktuāls.

    “Šajos svētkos noteikti gribēsies justies un arī sapucēties īpašāk, jo mēs visi zinām, ka kādu laiku tam iemeslu īsti nav bijis. Lai gan es ieteiktu reizi pa reizei  tomēr arī ikdienas skrējienā saposties tāpat vien, tādējādi rodot svētku sajūtu arī it kā pavisam ikdienišķā dienā,” norāda Laura Valuta.

    Ļauj vējam rotaļāties matos

    Ar matu sakārtojumiem viss ir ļoti vienkārši – brīva stila, vējā mazliet sapinušies. Bet, ja tev tomēr labāk patīk savākti mati, izvēlies copi – tā nekad neiziet no modes. Tomēr šovasar izvairies no perfekti pielīdzinātas copes. Tā vietā ļauj matu šķipsnām plīvot vējā un dzīvot savu dzīvi. Tāpat aktuāla būs arī zemā zirgaste, kas sasieta pēc iespējas tuvāk kaklam. Neaizmirsti matu celiņu izšķirt pa vidu, vienlaikus gar seju atstājot arī kādu brīvi krītošu matu šķipsnu.

    Atceries, ka šogad Līgo svētkos, lai arī kādu frizūru izvēlētos veidot, tai nav jābūt perfekti nostrādātai, gludai un pārlieku nostiprinātai ar laku.

    Pludmales stila jeb beach waves tipa lokas, kuras var panākt, izmantojot sāls spreju, būs piemērotas jebkuram matu garumam. Lai frizūra būtu noturīgāka, atceries, ka lokas sākotnēji vari izveidot ar jebkuru mājās pieejamu karsto matu veidošanas instrumentu, pēc tam matos iepūst matu tekstūru veidojošo spreju un visbeidzot sabužināt ar pirkstiem.

    Šobrīd īpašu popularitāti gūst aukstie matu veidošanas paņēmieni, piemēram, zīda matu rullis, ap kuru uz nakti aptin matus un no rīta pamostas ar skaistām, 70. gadu iedvesmotām lokām. Pāris reižu tās izķemmējot, iegūsi pavisam vieglas, bohēmiskas hipiju stila lokas. “Tām, kurām matu veidošana nav stiprā puse, iesaku izvēlēties citus rotāšanās veidus. Piemēram, cepures un lakatus, kas šobrīd ne vien ir modē, bet kalpos arī kā stilīgs un lielisks aksesuārs koptēlam un pie reizes ļaus pasargāties no saules,” iesaka Laura Valuta.

    Nebaidies no spilgtām niansēm grimā

    Nekas tā nevairo drosmi izvēlēties košas un pamanāmas krāsas grimā kā silts un saulains laiks. To šajos Līgo svētkos noteikti der atcerēties, kad roka sniegsies pēc kosmētikas maciņa, lai sagatavotu savu tēlu. Un tomēr, lai cik tuvās vai tālās attiecībās tu būtu ar kosmētiku un tās lietošanu, atceries, ka šīs vasaras galvenais trends ir kopta un veselīgi starojoša sejas āda. Lai neiedzīvotos apdegumos un pigmentācijas plankumos, sauļojoties noteikti neaizmirsti lietot krēmus, kuru sastāvā ir SPF 50 vai vismaz 30.

    Lai izlīdzinātu sejas ādas toni, izvēlies vieglas/šķidras tekstūras produktus ar mitrinošu un izgaismojošu efektu. Bet, akcentējot uzacis, zini, ka tās šogad modē ir biezas un kuplas. Kuplumu palīdzēs aktualizēt fiksējošie gēli ar krāsu vai bez tās.

    Acu ēnošanai vari izvēlēties arī gaišākus pasteļtoņus – ar tiem var veidot vieglu pludinājumu pa visu plakstiņu vai veidot grafiskas lainera līnijas. Tāpat modē ir  dabiska izskata, kuplas un apjomīgas skropstas, tāpēc noteikti izvēlies viskuplinošāko skropstu tušu. “Un ja nu svētkos nebūs jāvalkā sejas maskas, iesaku noteikti krāsot košas lūpas! Ja tērps ir krāsains, lūpām var izvēlēties kādu no toņiem, kas redzams tērpā. Bet, ja tērps ir neitrālos toņos, lūpas noteikti jākrāso spilgti sarkanas!” iedrošina Laura Valuta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē