• Covid-19 krīze tūrismā: Tiek slēgta viena no vecākajām Rīgas viesnīcām

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tūrisma industrijas katastrofālās situācijas dēļ no šī gada 26. oktobra uz nenoteiktu laiku tiek slēgta vecākā Rīgas viesnīca Metropole, informē Semarah Hotels grupa.

    Viesnīcas finanšu apgrozījums 2020. gada septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada septembri, krities par 83%. Vasaras mēnešos, kad lielākoties Baltijas robežās ceļoja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tūristi, Metropoles noslodze bija 26% no maksimālās kapacitātes, septembrī – vien 18%.

    Četrzvaigžņu viesnīca Metropole, kas atrodas Vecrīgā, Aspazijas bulvārī 36/38, ir vecākā Rīgas viesnīca, kas vēl turpina pildīt tās sākotnējo funkciju. Viesnīca MetropoleTā savu darbību uzsākusi 1871. gadā. 2014. gadā viesnīca tika pilnībā renovēta. Metropolē ir 84 numuri un tajā ir iespējams uzņemt līdz pat 159 viesiem. 

    2019. gada septembrī viesnīcā nakšņoja 3112 viesi, turpretī šī gada septembrī tikai 713.

    Tūrisma industrijas katastrofālās situācijas dēļ Latvijā dibinātajā Semarah Hotels grupā, kurā ietilpst viesnīcas Metropole, Grand Poet Hotel un Lielupe, darba tiesiskās attiecības tika pārtrauktas ar aptuveni pusi darbinieku. 

    Viesnīcas Metropole direktore Alisa Ratkeviča: “Visi zinām, ka starptautiskā tūrisma nozare ir viena no tām, kas Covid-19 ierobežojumu dēļ cietusi ļoti dramatiski.

    Lai kā mēs censtos izdzīvot, ir zināma robeža, pie kuras tas kļūst finansiāli neiespējami, jo jāuztur infrastruktūra, jāalgo darbinieki, jāmaksā nodokļi.

    2019. gadā Semarah Hotels nodokļos valstij samaksāja vairāk nekā 2,5 miljonus eiro. Šajā laikā mēs un visa viesnīcu nozare sagaida lielāku atbalstu no valsts, LR Ekonomikas ministrijas, Ministru prezidenta, lai varētu izdzīvot, līdz tūrisma nozare atkopsies.”

    2019. gadā viesnīcas Metropole infrastruktūras uzlabošanā ieguldīti 1 367 225 eiro. Tika veikts viesnīcas kapitālais remonts viesu komforta uzlabošanai un vēsturiskā interjera atjaunošanai. 

    “Esam darījuši visu iespējamo, lai pielāgotos jaunajiem apstākļiem, taču ir skaidrs, ka viesnīca, kuras pamatdarbība ir balstīta uz starptautisku tūristu piesaisti, nevar finansiālos zaudējumus kompensēt, cenšoties Rīgā piesaistīt tikai vietējo iedzīvotāju uzmanību.

    Kopā ar nozares pārstāvjiem un sadarbības partneriem esam organizējuši dažādas aktivitātes, lai izdzīvotu šajos apstākļos, taču šobrīd esam sasnieguši kritisku robežu, kad daudz lielākus finanšu zaudējumus nes atvērta viesnīca nekā slēgta.

    Tādēļ esam spiesti spert šādu soli. Ļoti ceru, ka Rīgas vecākā viesnīca, ar kuru ļoti lepojamies, pēc kāda laika varēs savu darbību atsākt,” saka Alisa Ratkeviča.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē