• Covid-19 konstatēts arī Valsts policijas darbiniekiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    1. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 konstatēta arī Valsts policijas darbiniekiem, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Elīna Priedīte.

    Saslimušo skaitu viņa neprecizēja, taču apliecināja, ka tie ir atsevišķi gadījumi. Tāpat viņa apliecināja, ka vienam no darbiniekiem saslimšana konstatēta saistībā ar dienesta komandējumu.

    Par saslimšanas gadījumiem ir informēts Slimību profilakses un kontroles centrs, kas sniedzis norādes, kā rīkoties konkrētajās situācijās. Par visiem gadījumiem turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana.

    Patlaban inficētie darbinieki atrodas karantīnā, bet tuvākās kontaktpersonas ievēro 14 dienu pašizolāciju.

    Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas Valsts policijā, tāpat kā citās valsts struktūrās, turpina ievērot epidemioloģiskās drošības prasības. «Likumsargu saslimšanas rezultātā dienesta darbs netiek ietekmēts un policija turpina strādāt paaugstinātas gatavības režīmā,» norādīja Priedīte.

    Valstī pasludinātās ārkārtējās situācijas pasākumos iesaistīti ne tikai policisti, mediķi un bruņotie spēki, bet arī robežsargi. Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone aģentūrai LETA teica, ka Valsts robežsardzē neviens ar Covid-19 nav saslimis. Arī Rīgas pašvaldības policijā apliecināja, ka neviens no darbiniekiem nav inficēts.

    Neskatoties uz to, ka galvenie iekšlietu dienesti, pašvaldības policija un armija aģentūrai LETA sniegusi informāciju par iestādēs strādājoši saslimšanu vai neinficēšanos, Valts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā norādīja, ka dienests šādu informāciju nesniedz.

    Jau ziņots, ka ar Covid-19 inficējušies arī citu dienestu darbinieki. Vakar SPKC eksperts Jurijs Perevoščikovs paziņoja, ka slimība konstatēta vismaz 26 veselības aprūpes nozarē strādājošajiem, kuru vidū ir gan administratori, gan medmāsas un ārsti, gan arī šoferi. Tāpat zināms, ka patlaban inficēšanās konstatēta četriem karavīriem – diviem Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un diviem Latvijā dienošajiem NATO karavīriem.

    Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 48 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 446 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

    Patlaban ārstniecības iestādēs ir stacionēti 28 Covid-19 pacienti, no viņiem 25 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs – ar smagu.

    No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē