• Covid-19 izplatības mazināšanai varētu veikt testus personām bez saslimšanas simptomiem

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    30. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Lai samazinātu Covid-19 izplatību, varētu testēt cilvēkus, kuriem nav šīs slimības simptomu, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sacītā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci (NA).

    Kariņš uzsvēra, ka slimības ierobežošanai būtiski jākāpina testēšanas kapacitāte.

    Viņš pastāstīja, ka saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas viedokli, «lielais dzinējs» slimības izplatībai ir lielais skaits nezināmo, nesimptomātisko slimnieku – tie ir cilvēki, kas jūtas veseli, bet viņi var izplatīt slimību un aplipināt.

    «Veids, kā viņus atrast, ir veikt iespējami plašu testēšanu sabiedrībā. Jāmaina un jāpaplašina mūsu pieeja,» uzsvēra valdības vadītājs.

    Aicinot sabiedrību sadarboties ar valdību, proti, ievērot tās noteiktos ierobežojumus, Kariņš atzina, ka «vairāki mūsu noteikumi nav pareizi izveidoti», solot tos pārveidot, kā arī domāt par papildu atbalsta mehānismiem.

    Viņš arī pauda, ka pirmās izmaksas krīzes skartajiem iedzīvotājiem varētu nākt jau šonedēļ.

    Vērtējot atšķirīgos viedokļus par nepieciešamajiem mēriem Covid-19 ierobežošanā, Kariņš pauda, ka nevajagot brīnīties par atšķirīgajām ministru pozīcijām, jo katrs ministrs tradicionālo rūpējas par savu nozari. Taču šajā gadījumā Kariņš vēlas sagaidīt, ka visi ministri kopā domās par to, kā sasniegt vienu mērķi – pasargāt iedzīvotājus no saslimšanas ar Covid-19.

    «Man ir aicinājums visiem ministriem – saprotu, ka miera laikos ministri ir savas nozares aizstāvji, bet tagad esam ārkārtējā situācijā, krīzē, visiem ministriem kopā jādomā, kā sasniegt galveno mērķi,» teica politiķis.

    Kā ziņots, Covid-19 izplatības dēļ valstī izsludināto ārkārtējo situāciju premjers rosinās pagarināt līdz 11.janvārim, līdztekus ieviešot vēl vairākus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē