• 6 aktualitātes par ceļošanu un Covid-19 — skaidro ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajā tīklā Facebook skaidro par aktualitātēm saistībā ar koronavīrusa ierobežojumiem un ceļošanu.
    1. Var gadīties situācija, ka kādā valstī saslimstība uz nedēļu ir augstāka par noteikto kritēriju, bet tad atgriežas strandarta robežās, piemēram, 19.06.bija ziņa, ka Polijā saslimstība pārsniedza tā laika rādītāju, līdz ar to tiem, kas ceļoja nākamās nedēļas laikā no 19.06.-26.06. uz Latviju, bija jāievēro pašizolācijas prasības, taču, situācijai normalizējoties, no 26.06. nosacījums vairs nav spēkā.
    2. Eiropas Savienības ārējās robežas ir slēgta, Latvija atļauj iebraukt no noteikta valstu saraksta ārpus Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas Zonas valstīm un Šveices, kas ir saskaņots Eiropas Savienības ietvaros, saraksts tiek publicēts SPKC mājas lapā, no pārējām valstīm (piemēram, no Krievijas, Baltkrievijas u.c.var iebraukt personas, kurām ir uzturēšanās atļaujas vai ilgtermiņa vīzas, obligāti ievērojot 14 dienu pašizolācijas prasību, mēs šobrīd neizsniedzam īstermiņa, tūrisma vīzas utt).
    3. Pašlaik iebraucējiem no Lielbritānijas ir jāievēro obligāta 14 dienu pašizolācija, ierodoties Latvijā, savukārt, Lielbritānija ir noteikusi to valstu iebraucēju sarakstu, kuriem nav jādodas karantīnā, balstoties uz saslimstības un reciprocitātes principiem, (tātad, kamēr Latvijā būs spēkā šāda prasība, tikmēr tā būs spēkā Apvienotajā Karalistē), vēl aicinu uzmanīgi sekot līdzi dažādu Lielbritānijas reģionu lēmumiem, jo iebraukšanas noteikumi Skotijā var atšķirties no Anglijas, Velsas vai Ziemeļīrijas. Noderīgas saites; www.spkc.gov.lv, www.covid19.gov.lv, www.mfa.gov.lv.
    4. Visbeidzot, šogad rūpīgi izvērtējiet nepieciešamību ceļot, ievērojiet visas higiēnas prasības un noteikumus, pašizolācija ir nepieciešama, lai pasargātu jūsu tuviniekus un draugus, cilvēkus, kuri atrodas paaugstināta riska grupās, kā arī visu sabiedrību.
    5. Latvija ļauj ieceļot bez 14 dienu pašizolācijas prasības personām no valstīm, kurās saslimstība ir zem 16 gadījumiem uz 100000 iedzīvotāju pēdējo 2 nedēļu laikā, sarakstu katru piektdienu publicē SPKC mājas lapā, to veido šīs iestādes eksperti, koordinējot ar pārējo Baltijas valstu kolēģiem.
    6. Ja esiet tranzītā no baltā saraksta valsts caur valsti ar augstāku saslimstības līmeni (sauszeme, osta vai lidosta), tad jāievēro obligāta 14 dienu pašizolācija (piemēram, ceļā no Norvēģijas caur Zviedriju uz Latviju).

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē