• 2021. gada modes tendenču TOP10

    Stils
    Margarita Sēkliņa
    10. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šobrīd pasaule ir apstājusies. Vairs nekādu ballīšu, nekādu satikšanos kafejnīcā ar draudzenēm, pat došanās uz biroju šobrīd izpaliek. Kokteiļkleitas biežāk tiek aizvietotas ar ērtām treniņbiksēm, taču modes pasaule nesnauž.

    Lai arī šobrīd no mājas iziet sanāk tikai garā pastaigā pie dabas vai ātrā un mērķtiecīgā gājienā pa veikalu, visas klusībā ceram, ka drīz pienāks brīdis, kad atkal varēs uzvilkt skaisto kleitu un mīļākās kurpes, lai dotos satikties ar draudzenēm. Taču pagaidām, kamēr tas ir tikai sapnis mūsu galvās, varam gatavoties jaunajai modes sezonai, sekojot līdzi šī gada aktualitātēm. Varbūt tieši tagad ir īstais brīdis sevi izaicināt un uzdrošināties pamēģināt ko jaunu?

    1. Sejas maska – svarīga tava koptēla daļa 

    2021. gadā par neatņemamu ikdienas gaitu sastāvdaļu kļuvusi sejas aizsargmaska. Tā veic svarīgu funkciju – sargā, lai baktērijas un vīrusi nenonāk mūsu elpceļos caur muti vai degunu. Taču nu, kad maskās staigājam jau kopš rudens, jāsaprot, ka tās ir uz palikšanu un tik ātri mums no tām atvadīties vēl nesanāks.

    Tad kādēļ neizvēlēties masku, kuras izskats iepriecina mūsu acis? Ja priekšroku dod medicīniskajām maskām, arī tās iespējams iegādāties citās krāsās, piemēram, melnā un baltā, jo gaiši zilā, pat ja tā ir tava mīļākā krāsa, jau nedaudz ir apnikusi.

    Taču, ja esi gatava nedaudz paeksperimentēt – atrodi kādu no ar visdažādākajiem dizainiem izrotāto auduma sejas masku. Iespējas ir bezgalīgas! Sākot ar pašmāju mākslinieku radītajām, līdz pat tādām, kuras rotā Van Goga gleznas. Dažādi raksti, tekstūras, dabīgi materiāli, mežģīnes, āda un pat dimanti! 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

    Ja agrāk grūtības sagādāja pie kleitas atrast piemērotu somiņu vai kurpes, tad nu šim sarakstam varam pievienot arī sejas masku. Daži apģērbu zīmoli to jau piedāvā kā daļu co-ord jeb apģērbu komplekta, kas ir no viena materiāla (visbiežāk tops un svārki vai tops un bikses). Līdz ar to, sejas aizsegs noteikti iederēsies tavā koptēlā.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by BALMAIN (@balmain)

    2. Monohroms mājas tērps

    Jau 2020. gada nogalē, kad tikām iedzīti atpakaļ mājās, par modes tendenci kļuva mājas tērpi. Košās vai neitrālās, gaišās vai tumšās krāsās tie ātri vien tika izķerti  no veikalu plauktiem un interneta veikalu sadaļās valdīja tukšums. 

    Monohroms mājas tērps jeb treniņbikses un džemperis, kas ir vienā krāsā vai vienas krāsas toņu paletē, ir ne tikai ļoti ērts un silts. Ieturētā viena toņa gamma piešķir izskatam eleganci, pat ja tās ir tikai treniņbikses. Ļoti labi ar mājas tērpu kombinējas arī tik populārie virskrekli – bieza auduma virsjaka-krekls, kas aizdarāms ar kniedītēm.

    Ja tērpa materiāls ir kvalitatīvs un augstvērtīgs, izskatīsies, ka savam izskatam esi veltījusi ilgāku laiku. Merino vilna, kašmirs, kokvilna – dabiskie materiāli ne tikai ļaus justies silti un augumam pieguls pavisam maigi, bet būs arī ilgtspējīga un dabai draudzīga izvēle. 

    Taču dažādība iespējama ne tikai materiālu izvēlē, bet arī dažādajos modeļos – no ierastām treniņbiksēm un ērtiem legingiem, līdz pat brīvi krītošām biksēm komplektā ar izteiksmīgiem kardiganiem.

    Lielākie pasaules modes nami piedāvā jaunu skatījumu uz mājas tērpiem, veidojot hibrīdu – mājas tērpa un klasiska kostīma krustojumu, kas, visbiežāk, apvieno labāko no divām pasaulēm.

    Tas ir mājas tērpa ērtums un patīkamais materiāls apvienojumā ar klasiska kostīma eleganci.

    3. Izteiksmīgas piedurknes

    Krokotas, balonveidīgas, ar dažādiem dekoriem, izšuvumiem, mežģīnēm izrotātas vai brīvi krītošas – izteiksmīgas piedruknes būs 2021. gada modes kliedziens.

    Lielākie dizaineri savās pavasara-vasaras kolekcijās iekļāvuši gan gaisīgas kleitas ar rotātām piedurknēm, piemēram, Zimmermann, kas izskatu veidos ļoti sievišķīgu un rotaļīgu, gan, piemēram, Balmain – stingras žaketes, kuru piedurknes veido interesantu plecu siluetu un, iespējams, piestāvēs tām sievietēm, kuras stila ziņā nebaidās riskēt. Neiztikt arī bez greznām blūzēm. 

    Vienīgais trūkums un ieteikums, ko derētu paturēt prātā – stingras un platas piedurknes noteikti izskatās efektīgi, taču, pirms iegādājies šādu apģērba gabalu, piemēri to zem sava mīļākā mēteļa.

    Bieži vien uzpūstās piedurknes zem mēteļa neizskatās labi un rada diskomfortu.

    4. Garas, brīvas bikses

    Modē ir pienākusi ērtuma ēra. Popularitāti ir zaudējuši apspīlētie džinsi un bikses. Tagad savu uzvaras gājienu iet viss, kas ir oversize jeb izskatās nedaudz par lielu un ir brīvs. Šādu revolūciju piedzīvojušas arī klasiskās bikses. Brīvi krītošas, nedaudz pagarinātas staras radīs bezrūpīgu un profesionālu izskatu. 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Aimee Song (@aimeesong)

    5. Ķēdes

    Jā, ķēdes atkal ir modē. Gan zelta, gan sudraba, bet visbiežāk masīvas un stingras. Gan rotās – smagnējās kaklarotās un kā ķēdes fragments auskaros, gan aksesuāros, piemēram, somās, kur ķēdes elements ir siksniņā vai rokturī. Tās izskatam piešķirs aci piesaistošu akcentu un tas kļūs nedaudz skarbāks, varbūt pat nedaudz vīrišķīgāks, tādēļ ļoti veiksmīgi tās ir kombinēt ar pilnīgu pretstatu – ko sievišķīgu.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial)

    Ja neesi tik drosmīga vai masīvas rotas nav tavs, šo trendu savā izskatā vari iekļaut arī ar smalkāku ķēdīti.

    6. Svītras

    Nē, tās nav jūrnieku svītras, kas atkal parādās veikalu plauktos. Lai arī ģeometriskie raksti vairs nav tik populāri un vairāk redzam abstraktākus zīmējumus, šajā sezonā modernas būs visa veida svītras, it īpaši krāsainas. 

    Svītras var palīdzēt veidot siluetu – vertikālas svītras vizuāli padarīs tievāku un garāku, savukārt horizontālas – šo vietu akcentēs.

     

    7. Konfekšu pasteļkrāsas

    Lai gan jau kādu laiku modē ir pasteļkrāsas un tās ir iemīļojušas ļoti daudzas modes dāmas, 2021. gads tiek saukts par konfekšu pasteļkrāsu laiku. 

    Tās ir pasteļu violeta, rozā, zila, zaļa, oranža un dzeltena, kas gan lieliski kombinējas savā starpā, gan ļoti efektīgi izskatās monohromā tēlā.

    Pasteļkrāsas tēlu padara vieglu un gaisīgu, kā arī trendīgo krāsu dēļ – ļoti modernu.

     

    8. Oversize žaketes

    Žaketes aizvien ir ikviena cilvēka garderobes pamatelements, kas jebkuru tēlu padarīs profesionālu. 2021. gadā daudz vairāk redzēsim tieši Oversize žaketes, kas ir krasi garākas un platākas, nekā ierasts. Bieži tās tiek sauktas par vīriešu žaketēm. Trends sevī iekļauj arī šo žaketi apņemt ar jostu, lai izceltu sievišķīgo siluetu.

    Daudz redzēsim arī žaketes ar izteiktu polsterējumu un interesantiem plecu izciļņiem. 2021. gadu modes pasaulē dēvē arī par stingro plecu laiku.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

    9. Adījumi

    Ja jau tik daudz laika pavadām mājās un tas pieprasa, lai savā apģērbā jūtamies ērti, nepārprotami uzvaras gājienu iet dažādi adījumi. Sākot no biezi adītiem džemperiem, līdz pavisam smalkā adījumā veidotām kleitām un topiem un svārkiem.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

     

    10. Hobo stila somas

    Hobo stila somas jeb plecu somas, kuru forma ir nedaudz ieliekta, modē ir atgriezušās no 2000. gadiem jeb Parisas Hiltones laikiem. Lai gan toreiz tās visbiežāk bija veidotas no spīdīgiem un mīkstiem materiāliem, 2021. gadā priekšroku dodam stingras ādas somām – gan gludām, gan ar tekstūru. 

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē