• 2020. gadā iedzīvotāji Valsts vides dienestam visbiežāk ziņoja par traucējošu smaku

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    2020. gadā iedzīvotāji visbiežāk Valsts vides dienestam (VVD) ziņoja par traucējošu smaku. No visiem saņemtajiem ziņojumiem, kas bija VVD kompetencē, katrs piektais VVD pārbaudes laikā apstiprinājās.

    Visbiežāk iedzīvotāji VVD ziņojuši par traucējošu smaku Rīgas pilsētā – saņemti vairāk nekā 560 ziņojumi. Rīgas pilsētā visbiežāk iedzīvotāji ziņojuši par traucējošu smaku Rīgas Brīvostas apkārtnē, kā arī Bolderājas apkārtnē, kur ziņojumi saņemti par AS Latvijas Finieris un SIA Noliktavu parks darbību.

    Tāpat VVD saņēmis salīdzinoši daudz sūdzības par traucējošu smaku Pierīgas novados – Inčukalna novadā (visi ziņojumi par SIA Vangažu nafta darbību) un Babītes novadā (visi ziņojumi saistīti ar SIA Rīgas ūdens dūņu uzglabāšanas lauku Vārnukrogs darbību).

    Kopumā 65% no visiem ziņojumiem par traucējošu smaku 2020. gadā reģistrēti Rīgā un Pierīgas novados. Savukārt, Vidzemē reģistrēti 17% no visiem ziņojumiem, Kurzemē – 12%, Zemgalē – 5% un Latgalē – 1%.

    Tā, piemēram, Vidzemē, 110 ziņojumi saņemti par SIA Staļi darbību. Tā kā šis uzņēmums atrodas Priekuļu novadā, bet ļoti tuvu robežai ar Cēsu novadu, iedzīvotāju ziņojumi saņemti gan par traucējošu smaku Cēsu novadā (pavisam kopā 64 ziņojumi, no tiem 59 par SIA Staļi darbību), gan Priekuļu novadā (pavisam kopā 53 ziņojumi, no tiem 51 par SIA Staļi darbību). Vidzemē sūdzības saņemtas arī par traucējošu smaku Limbažu novadā – visbiežāk saistībā ar AS Limbažu siers un SIA Grow Energy darbību.

    Kurzemē VVD visbiežāk saņēmis ziņojumus par traucējošu smaku Ventspils pilsētā. Lielākā daļa no tiem saistībā ar Ventspils ostas teritorijā strādājošo uzņēmumu darbību.

    Zemgalē visbiežāk ziņojumi saņemti par traucējošu smaku, kas saistīta ar SIA Agrofirma Jelgava darbību Jelgavas novadā.                    

    VVD aicina iedzīvotājus ziņot par konstatētajiem pārkāpumiem vides jomā, zvanot uz vienotā zvanu centra tālruni: +371 26338800 (24/7), kā arī ziņot, izmantojot mobilo aplikāciju Vides SOS.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē