• 17 labākās lietotnes sportošanai

    Sabiedrība
    Iveta Sazonova
    27. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Noderīgākais sporta aprīkojums slēpjas tavā telefonā. Ir tik daudz lietotņu, kas veltītas teju visiem sportošanas veidiem – no jogas un pilatēm līdz spēka treniņiem. Izpētījām, kuras ir labākās lietotnes. Tās visas vari sākt izmantot kaut tūliņ, turklāt bez maksas un ar iespēju iegādāties papildu fīčas.
    • All Out Fit Coaching. Ideāli piemērota lietotne kovidlaikam, kad treniņi notiek pašas mājās. Tajā atradīsi video treniņus online režīmā dažādiem prasmju līmeņiem un visām iespējamajām muskuļu grupām. Svarīgi, ka visus treniņus veidojuši sertificēti treneri. Lietotnē vari sekot līdzi savam progresam, 3D formātā izpētīt precīzu vingrinājuma attēlojumu, kā arī jau iepriekš ieplānot paredzētās nodarbības. Ja lieto iPhone, vari saslēgt lietotni ar Apple Health App, lai fiksētu savu fizisko aktivitāti aizvadītajos treniņos un rezultātu.
    • VP Aaptiv. Aizpildi īsu fitnesa anketu par saviem mērķiem un sāc trenēties. Lietotne atbilstoši tevis atzīmētajām interesēm izfiltrēs jau iepriekš ierakstītus, tev piemērotus treniņus. Piemēram, ja tev mājās ir trenažieris, vari atzīmēt šo faktu, un lietotne piemeklēs visus iespējamos treniņus, ko vari īstenot, izmantojot šo trenažieri. Tāpat meklētājs ņems vērā tevis norādītos vēlamos nodarbību veidus, to intensitāti utt. Lietotnes ģenialitāte slēpjas it kā vienkāršā lietā – treneru norādījumi miksēti ar populārām dziesmām, tātad sportošana nebūs garlaicīga. Treniņi pieejami gan video, gan audio formātā.
    • Nike Training Club. Pasaulē slavenu cilvēku sporta rutīna tavā telefonā? Tieši tā – šajā lietotnē ir aptuveni divi simti ierakstītu treniņu, kurus vada slavenības, piemēram, Serēna Viljamsa un Krištianu Ronaldu. Dažādība liela – no jogas līdz smagsvaru treniņiem. Lietotne izmantojama gan svaru zālē, gan – kas šobrīd īpaši noderīgi – mājās.
    • Jillian Michaels Fitness App. Nav laika? Tas nekas – šī lietotne gan iesācējiem, gan profiņiem piedāvā treniņus, kas ilgst tikai 7 minūtes. Pati vari izvēlēties konkrētu muskuļu grupu, kurai veltīt šīs 7 minūtes sava dārgā laika. Ja piemaksāsi, saņemsi piekļuvi arī ilgākiem treniņiem.
    • 8fit Workout & Meal Planner. Jāapzinās, ka pliks sports vien nepalīdzēs tikt pie sapņu figūras. Tam paredzēta šī lietotne, kas apvieno treniņu programmu un uztura plānus. Izpildi vingrinājumus, kas domāti tieši tavai fiziskajai sagatavotībai, kā arī atzīmē visu, ko dienā ēd, – divi zaķi ar vienu šāvienu.
    • Strava: Run & Ride Training. Ja nodarbojies ar riteņbraukšanu vai skriešanu, tev noteikti jāizmēģina Strava. Lietotne cītīgi izseko tavus treniņus, izmantojot GPS, un pēc tam analizē statistiku – attālumu, pievarētos stāvumus, pārvietošanās ātrumu u. c. Turklāt vari pievienoties izaicinājumiem, kopīgot fotoattēlus un sekot arī draugu aktivitātēm.
    • Myzone. Viena no labākajām lietotnēm, lai sportošanas laikā uzmanītu savu pulsu. Tajā varēsi apskatīt sirdspukstu skaitu minūtē, sadedzinātās kalorijas, uzzināt, kurā treniņa daļā bijusi maksimālā piepūle un iegūt arī citu informāciju, kas noderēs, lai varētu parūpēties par sava ķermeņa labsajūtu. Lai iegūtu šādu statistiku, papildus lietotne jāapvieno ar pulsa monitoru, taču tas ir tā vērts!
    • Runkeeper. Šī skrējējiem paredzētā lietotne skriešanas laikā seko līdzi tempam, attālumam, sadedzinātajām kalorijām un laikam. Tā ir vienkārša un ļoti viegli lietojama, tāpēc lieliski piemērota iesācējiem. Vari atskatīties uz iepriekšējiem skrējieniem, lai sekotu līdzi savam progresam, kā arī saglabāt pieveiktos maršrutus vai pievienot jaunus savam to do sarakstam.
    • MyFitnessPal. Vēl viena lietotne, kas apvieno treniņus ar uztura plānu. To izmantojot, vari noteikt, kāds ir optimālais kaloriju daudzums, kas dienas laikā jāuzņem, pamatojoties uz tavu ķermeņa tipu, treniņa veidiem un citiem parametriem. Lietotne ir vienkārši lietojama, derēs arī iesācējām.
    • Freeletics – Personal Trainer. Nav svarīgi, vai esi iecienījusi skriešanu, vai varu treniņus, Freeletics noteikti atradīsi tieši sev piemēroto. Tajā ir vairāk nekā tūkstotis treniņu variāciju ar dažādiem ilgumiem – no 10 līdz 30 minūtēm. Turklāt lietotne ņem vērā tavas atsauksmes un pielāgo tām meklētāja rezultātus.
    • Daily Yoga. Saki omm, piedaloties kādā no vairāk nekā simt jogas nodarbībām, ko piedāvā lietotne. Izvēlies sesiju, ņemot vērā savu pieredzi un to, kuru muskuļu grupu vēlies pastiprināti nodarbināt. Ja esi iesācēja, lietotnē pieejama vesela tieši jauniņajiem paredzēta apmācību sērija – kā pareizi izpildīt pozas, kā elpot, kā atbrīvoties. Lietotnē vari komunicēt ar citiem jogotājiem, lai dalītos pieredzē un sajūtās.
    • Seven. Perfekti derēs tām, kurām nekad nav laika,  – sola slaidu figūru, ja veltīsi sportam tikai septiņas minūtes dienā. Turklāt izmantot vajadzēs tikai sienu, krēslu un sava ķermeņa svaru. Var sekot līdzi arī 3D pamācībām un audio paskaidrojumiem. Doma tāda – velti lietotnē piedāvātajiem treniņiem septiņas minūtes katru dienu septiņu mēnešu garumā un iegūsi savu sapņu figūru. Ja mēnesī izlaidīsi vairāk nekā trīs treniņus, sistēma atjaunosies un būs jāsāk no jauna. Trenēs arī apņēmību un mērķtiecību.
    • QuickFit Seven Minute. Mūsdienās daudzas sporta lietotnes paredzētas tieši aizņemtiem cilvēkiem. Un arī šī ir viena no tādām – tur atrodami treniņi pat tikai četru minūšu garumā, lai uzsistu sirds ritmu vai atvilktu elpu kādā jogas pozā īpaši saspringtā dienā. Vairums nodarbību ierakstītas precīzi septiņas minūtes garā video.
    • Romwod. Svarīgi ir ne tikai kārtīgi iesvīst, bet arī pareizi atsildīt muskuļus un pastiepties. Šī lietotne būs tam ideāli piemērota. Tā ļauj izvēlēties, kuru ķermeņa daļu vēlies pastiept, un piedāvā dažādus tam paredzētus vingrinājumus. Par papildus samaksu iespējams saņemt speciāli tev izstrādātu stiepšanās plānu, ja vēlies sasniegtu kādu konkrētu mērķi, piemēram, spēt nostāties špagatā.
    • Asana Rebel: Get in Shape. Šajā lietotnē ir viss, lai pabarotu savu prātu, ķermeni un dvēseli – gan jogas nodarbības, gan meditācijas pamācības, lai uzlabotu miega kvalitāti, darba produktivitāti un vienkārši pašsajūtu. Viena no unikālajām lietotnes funkcijām ir viktorīnas, kas, kā apgalvo izveidotāji, palīdzēs asināt prātu un atjaunot zināšanas.
    • Boxx. Ja šobrīd aizliegumu dēļ nevari tikt uz boksa nodarbībām sparinga laukumā, neatmet šo domu pavisam –lietotnē atradīsi vairākus boksa treniņus. Un, pat ja tev mājās nav piekarināmā boksa maisa, tāpat vari mācīties tehniku, dažādus sitienus un izturību. Lietotnē par papildu samaksu var iegādāties speciāli izstrādātu uztura plānu un trenera konsultācijas.
    • ZIN Play. Zumbas lietotne, kurā ir ļoti daudz dažādu deju video, kas derēs gan iesācējiem, gan profiņiem. Lietotnē varēsi izvēlēties dziesmas, kuru pavadījumā vēlies zumbot, kā arī varēsi tās modificēt – pievienot basus vai citus skaņu efektus, lai treniņš būtu iespaidīgāks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē