• 15 padomi, kas kardināli mainīs tavu dzīvi

    Skaistumkopšana
    Juris Aņisimovs
    23. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kad piemeklējis motivācijas un dzīvesprieka zudums, ņem talkā šīs 15 aktivitātes, kas padarīs tavu dzīvi daudz labāku.

     

    1. Sāc katru rītu ar smaidu
      Tas varētu šķist pārbaudījums, bet radini sevi to darīt. Pasaki, ka tā būs laimes un apmierinātības pilna diena, un sejā plaši smaidi. Tas varētu likties dumji, bet tici, tas patiešām noteiks toni visai dienai!
    2. Katru dienu vingro
      Dari visu, kas tev liek kustēties – tā var būt dejošana vai skriešana, iemīļotajai mūzikai spēlējot cauri austiņām. Pārliecinies, ka laimīgo hormonu devai katru dienu veltītas vismaz 20 minūtes.
    3. Dziedi dušā
      Vai mēs visi neesam izjutuši laimes sajūtu, kad iznākam no jaukas dušas pēc tam, kad esam izdziedājuši savu mīļāko dziesmu? Neaizmirsti nomazgāties ar savu mīļāko dušas želejas aromātu. Tiek uzskatīts, ka mūsu iecienītākie aromāti ir saistīti ar ožas atmiņu, kas liek mums justies svētlaimīgiem. Tagad tas ir pietiekami labs iemesls, lai izbaudītu siltu dušu ar stresa mazināšanas efektu!
    4. Praktizē meditāciju
      Meditācijas praktizēšana 15 līdz 20 minūtes katru dienu ir veselīga prakse. Patiesībā pētījumi rāda, ka mūsu smadzenes, kad praktizējam meditāciju vai jogu, izdala pretsāpju līdzekli, ko sauc par GABA. Pētījumā Journal of Alternative and Compplementary Medicine tika atklāts, ka pēc stundas meditācijas GABA līmenis palielinās par 27 procentiem.
    5. Ēd brokastis
      Liela daļa no mums katru rītu ir steigā, līdz ar to aizmirstam paēst brokastis un pēc tam jūtamies slikti. Kā būtu katru rītu baudīt rīta maltīti nesteidzoties? Tas ne tikai uzlabos omu, bet arī dos enerģiju visai dienai.
    6. Gūsti paradumu lasīt
      Mūsdienās vairumam cilvēku lasīšana šķiet ļoti garlaicīga. Tā nav taisnība! Iegādājies kādu grāmatu vai paņem to no bibliotēkas, ieslīgsti segā un malko iemīļoto kafiju vai tēju.
    7. Palutini sevi ar snaudu pēcpusdienā
      Pēcpusdienas miegs var būt ļoti noderīgs, lai uzlabotu garastāvokli. Tajā pašā laikā tas nodrošina modrību un veiktspēju, netraucējot naktsmieru.
    8. Piezvani draugam
      Ar draugiem var dalīties piedzīvotajās atmiņās. Tā ir lieliska sajūta, kas liks justies ērti. Saskaņā ar pētījumu, ko Harvardas universitāte publicēja 2008. gada decembrī British Medical Journal, draugi palielina mūsu laimi par 15,3 procentiem!
    9. Ieturi lēnas vakariņas
      Mēs saprotam, ka dienas laikā ir nepieciešams žonglēt ar daudz ko. Bet kā būtu ar laiku sev pēc garas darba dienas? Pavadi stundu ar sevi vai baudi maltīti kopā ar ģimeni, daloties dienas stāstos.
    10. Velti pietiekami daudz miega
      Labs miegs ilgst no septiņām līdz astoņām stundām, kas ir būtisks rādītājs ikviena cilvēka labsajūtai. Kad tu neguli pietiekami, hipokamps (patīkamu un neitrālu atmiņu sistēma smadzenēs) nedarbojas pareizi. Šī iemesla dēļ tu mēdz atcerēties mazāk pozitīvu atmiņu un vairāk – negatīvo.
    11. Dzer ūdeni
      Pētījumos teikts, ka tie, kas dzer ūdeni vairāk nekā pietiekami, uzskata sevi par ļoti laimīgiem cilvēkiem, salīdzinot ar tiem, kuri nedzer. Tas tāpēc, ka tikai 1,5% ķermeņa šķidruma zuduma var izraisīt nogurumu, trauksmi, galvassāpes un nevēlēšanos veikt sarežģītus uzdevumus.
    12. Glezno
      Gleznošana – tas ir kaut kas, kas tevi atslābinās un liks justies laimīgam! Izklaidējies ar krāsām – tev nav jāizveido mākslas darbs, viss ir par labu laika pavadīšanu.
    13. Izmēģini dārzkopību
      Viena no jaunajām aktivitātēm, ko izmēģināt 2023. gadā, varētu būt dārzkopība. Zinātnieki atklājuši, ka augsnē atrodamās mikrovielas var uzlabot smadzeņu darbību, vienlaikus uzlabojot garastāvokli. Augsnē atrodamās mikovielas palielina smadzenēs ražoto serotonīna daudzumu. Tātad, sasmērējot rokas ar zemi, tu jutīsies laimīgs!
    14. Piesakies brīvprātīgajam darbam
      Brīvprātīgais darbs ir lielisks veids, kā vienlaikus palīdzēt citiem un justies apmierinātam. Neatkarīgi no tā, vai tā ir seniora māja vai dzīvnieku patversme, ir daudz vietu, kur varētu noderēt palīdzīga roka. Piemēram, varbūt ir kāds seniors, kurš ir viens un paša spēkiem nespēj iziet no mājām, līdz ar to ir nepieciešams aiziet pēc pārtikas, ir nepieciešama mājas uzkopšana vai veļas mazgāšana. Tas sagādātu prieku ne tikai tev, bet pavisam noteikti arī palīdzības saņēmējam. 
    15. Izej bezmaksas tiešsaistes kursu
      Pandēmijas laiks ir pavēris vairākas iespējas, kā uzlabot savas prasmes un iegūt zināšanas, neiztērējot ne centa. Apmeklē bezmaksas tiešsaistes kursus dažādās vietnēs, un tu jutīsies lepns par sevi!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē