• Zivtiņš par fotoradariem: Tas ir bizness, kam blakusefekts ir ceļu satiksmes drošība

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter
    Bijušais Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš sniedzis komentārus par bēdīgo situāciju ceļu satiksmes drošības jomā.

    Pērn ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits palielinājies. Bijušais Ceļu policijas priekšnieks raidījumā Preses Klubs atklāj, ka vairākas no viņa savulaik ieteiktajām iecerēm neesot ņemtas vērā.

    Viena no tām – satiksmes uzraudzības tehnisko līdzekļu (piemēram, fotoradaru) nodošana pašvaldībām, ļaujot Valsts policijai aizmirst par šādu pienākumu.

    Zivtiņš precizēja, ka pašvaldības nevarētu patvaļīgi izvēlēties, piemēram, fotoradaru novietojumu, jo to kontrolētu Ceļu satiksmes drošības direkcija un Satiksmes ministrija.

    Vienlaikus bijušais Ceļu policijas priekšnieks norādīja, ka ceļu satiksmes uzraudzībā netiek izmantoti sarkanās luksofora gaismas uzraugi vai tehnoloģija, kas uzraudzītu sabiedriskās transporta joslas.

    “Mums nekā nav. Tāpēc, ka nav naudas. Kur to naudu dabūt? Atdodiet tehniskos līdzekļus pašvaldībām, lai viņas sāk pelnīt,” stasta Zivtiņš.

    Tāpat pašreizējais Rīgas Satiksmes pakalpojuma nodrošināšanas direktors atklāja, ka satiksmes drošības līdzekļi, tostarp fotoradari, ir bizness, kam blakusefekts ir ceļu satiksmes drošība.

    Vienlaikus Zivtiņš kritizēja tos, kuri šobrīd atbild par ceļu satiksmes drošības jomu, jo trūkstot jaunu ideju un šobrīd tiekot strādāts pēc viņa iestrādnēm, kas esot 10 gadus vecas.

    Zivtiņš atklāja, ka viņa vadības laikā bojāgājušo skaits strauji samazinājās, taču šobrīd šāds samazinājums nav novērojams.

    Diskusijas fragments no raidījuma Preses Klubs:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē