• Vācijas prokuratūra dīzeļgeitā izvirza apsūdzības sešiem Volkswagen darbiniekiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    15. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vācijas prokuratūra otrdien paziņoja, ka sešiem Vācijas autobūves uzņēmuma Volkswagen darbiniekiem, no kuriem trīs ir vadošos amatos, izvirzījusi apsūdzības krāpniecībā saistībā ar izmeklēšanu tā dēvētajā dīzeļgeitas lietā.

    Braunšveigas prokuratūra apsūdzējusi šīs sešas personas par apzinātu Eiropas un ASV patērētāju krāpšanu, viņiem iegādājoties dīzeļautomašīnas ar programmatūru, kuras nolūks bija radīt iespaidu, ka automobiļi ir videi mazāk kaitīgi nekā patiesībā.

    Šīm sešām personām izvirzītas apsūdzības nopietnā krāpniecībā, sertifikātu netiešā falsificēšanā un nodokļu krāpniecībā saistībā ar darbībām laika periodā no 2006.gada līdz 2015.gadam, norāda prokuratūra.

    Vācijas prokuratūra šobrīd veic izmeklēšanu par vairākiem desmitiem pašreizējo un bijušo Volkswagen darbinieku saistībā ar skandālu, kas sākās 2015.gada septembrī, uzņēmumam atzīstot, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

    Šobrīd oficiāli apsūdzības šajā lietā izvirzītas 11 cilvēkiem, tostarp Volkswagen bijušajam vadītājam Martinam Vinterkornam, kurš neilgi pēc skandāla sākšanās atkāpās no amata.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē