• VIDEO: Latvijas SRT komandas ekipāža piedzīvo iespaidīgu avāriju ERČ rallijā Čehijā

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    19. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIA ERC
    Sport Racing Technologies komandas ekipāža Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs nupat aizvadītajā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā Barum Czech Rally Zlin 2019 parūpējās par iespaidīgu atrakciju skatītajiem, piedzīvojot avāriju sacensību 11. ātrumposmā. Par laimi, šajā incidentā cieta tikai mašīna, braucēji ir sveiki un veseli.

    Zlinas rallijs tiek uzskatīts par vienu no sarežģītākajiem asfalta rallijiem ja ne pasaulē, tad Eiropā noteikti, un arī šogad šis ERČ posms prasīja daudz tehnisko upuru – smagākas vai vieglākas avārijas piedzīvoja daudzi līderi, Grjazinu ieskaitot. Arī ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) licenci braucošais Nikolajs Grjazins pēc pirmajiem rallija ātrumposmiem atradās sacensību līderu pulkā, pēc pāris dopiem pat esot rallija vadībā. 

    Pirmās problēmas Nikolaju piemeklēja piektajā ātrumposmā, kad nobortējās riepa un viņi no otrās vietas noslīdēja uz 21. pozīciju. Līdz nelaimīgajam 11. ātrumposmam Latvijas ekipāža bija pakāpusies jau lidz 7. vietai. Pēc Grjazina avārijas ātrumposms tika apturēts, bet, tā kā ekipāžai nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība, un arī automašīnas vraks tika novākts no braucamās trajektorijas, sacensību vadītājs ralliju atļāva turpināt.

    Jāpiebilst, ka arī pēdējais, 15., ātrumposms tika apturēts pēc smagas junioru ieskaites zviedru ekipāžas Eliasa Lundberga/Dāvida Arhusjandera -avārijas. Viņiem gan bija nepieciešama mediķu palīdzība.

    Vairākkārt mainoties sacensību līderiem, šajā ERČ posmā uzvarēja mājinieki, pieredzejusī čehu ekipāža Jans Kopeckis/Pāvels Dreslers (Škoda Fabia R5).

    Arī ERČ līderim, par krievu raķeti dēvētajam Aleksejam Lukjaņukam šis rallijs izvērtās smags, un viņš finišēja 18. vietā un pie ieskaites punktiem netika, taču saglabāja vadību čempionāta kopvērtējumā, jo arī nākamajam sekotājam, polim Lukašam Habajam neizdevās sasniegt finišu avārijas dēļ. Viņus kopvērtējumā šķir tikai seši punkti, bet kalendārā atlikuši vēl divi posmi Kiprā un Ungārijā, kas ERČ posmu uzņems pirmoreiz kopš 2003. gada.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē