• Vadības maiņa Dakaras rallijā, lietuvietis Žala – piektais

    Dakaras rallijs
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    6. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: X-Raid Team
    Pēc otrā ātrumposma notikušas ievērojamas izmaiņas Dakaras rallija kopvērtējumā – pirmā posma sensācijas autors lietuvietis Vaidots Žala noslīdējis uz piekto vietu, bet līderpozīciju pārņēmis X-Raid Team komandas braucējs, argentīnietis Orlando Terranova.

    Otrajā ātrumposmā uzvarēja Dienvidāfrikas sportists Žinels de Viljērs (Toyota Gazoo Racing), bet Terranova finišēja otrais. Ar to bija gana, lai pārņemtu vadību kopvērtējumā.

    “Tas ir jauki, bet posms bija smags,” par nokļūšanu līdera godā saka Terranova. “Mēs jau no sākuma braucām uz maksimumu, un 60 kilometrus pēc starta pārsitām riepu. Pēc tam es braucu maigāk. Vienā posmā redzēju Neseru (al Atiju), kurš brauca pretējā virzienā. Mēs zinājām, ka braucam pareizi, taču veicām lielu līkumu un tas bija traki. Pazaudējām daudz laika un bija jāiesaistās cīņā. Pēc neitralizācijas punkta es centos atkal braukt ar pilnu jaudu, bet piesardzīgi, jo ceļš bija akmeņains. Bet kopumā šī diena mums bija laba.”

    Lietuvietis Vaidots Žala, kurš bija ātrākais šā Dakaras rallija pirmajā posmā, otrajā uzrādīja vienpadsmito rezultātu un kopvērtējumā noslīdēja uz piekto vietu. Labākais no lietuviešiem šajā posmā bija Benedikts Vanags, kurš bija astotais ātrākais; kopvērtējumā viņam 11. vieta.

    Moto konkurencē posmu uzvarēja Botsvanas pārstāvis Ross Brančs, kurš pērn kļuva par Dakaras rallija labāko debitantu, bet kopvērtējumā pirmajā vietā ir brits Sems Sanderlends. Pirmā posma uzvarētājs Tobijs Praiss šoreiz bija tikai piecpadsmitais, turklāt austrālietis saņēmis divas soda minūtes un nokritis uz devīto vietu kopvērtējumā.

    Smago mašīnu konkurencē uzvarēja baltkrievu MAZ ekipāža, ko pilotē Sjarhejs Vjazovičs, samainoties vietām ar pirmā posma uzvarētājiem, KAMAZ Master komandas līderi Dmitriju Sotņikovu. Baltkrievi pārņēma arī vadību kopvērtējumā.

    Kvadraciklu ieskaitē joprojām turpina dominēt čīlietis Ignacio Kasale, kurš bija ātrākais arī otrajā posmā. Viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju, poli Rafalu Soniku jau sasniedzos deviņas minūtes.

    Šā gada Dakaras rallijs, kā zināms, notiek Tuvajos Austrumos – Saūda Arābijā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē