• Sudraba Kanāda. Jānis Baumanis kāpj uz goda pjedestāla WorldRX posmā viņpus okeānam

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    5. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Tom Banks
    Izcils panākums aizvadītajā svētdienā izdevās Latvijas pilotam Jānim Baumanim (Team STARD), kurš pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) posmā Kanādā izcīnīja sezonas augstāko panākumu – otro vietu.

    Jau ar pirmajiem treniņbraucieniem sākot, Jānis rādīja konkurētspējīgu ātrumu, un tikai paša kļūda trešajā kvalifikācijā, līkumā nesavaldot mašīnu, lika noslīdēt tuvāk kritiskajai 12. pozīcijai, kas ir pēdējā caurlaide uz pusfināliem.

    Pēdējā kvalifikācijā Latvijas pilots uzvarēja savā braucienā un, pateicoties dramatiskiem notikumiem ceturtajā braucienā, kurā tikās visi līderi, Jānis ierindojās otrajā vietā kvalifikācijā un pacēlās uz piekto vietu kopvērtējumā.

    Un tad jau sākās mūsu braucēja ceļš uz godalgoto vietu – aizvadot stratēģiski gudru braucienu, Baumanis izcīnīja otro vietu savā pusfinālā, jau no pirmajiem metriem līdzvērtīgi cīnoties ar līderi, Timuru Timerzjanovu (GRX).

    Finālā, startējot no otrās rindas, Jānim izdevās izvairīties no sadursmēm pirmajā līkumā, kurā iesaistījās francūzis Gerlēns Šišerī (GCK) un Antons Marklunds (GCK Academy), un atkal viņš turējās līdzi tā brīža līderim, norvēģim Andreasam Bakerūdam (Monster Energy RX Cartel). Tuvojoties brauciena beigām, Baumanim jau bija pietuvojies Timerzjanovs, taču arī no džokera apļa izbraucot, Jānis spēja saglabāt savu otro pozīciju un Kanādas posmu noslēgt uz goda pjedestāla. Uzvara Bakerūdam, trešais – Timerzjanovs.

    “Ir forši atrasties starp šiem diviem čaļiem,” pēc finiša teica Jānis. “Mana komanda šosezon patiešām ir strādājusi daudz un smagi, lai es te atrastos. Šis ir mans piektais fināls sezonā un beidzot sākam redzēt sava darba augļus. Turpinot šādi strādāt, goda pjedestāls jau ir sasniedzama lieta.”

    Jāteic, arī Bakerūdam šis posms ieskaitāms laimīgo autosporta nejaušību kategorijā – vietu pusfinālā viņš ieguva, izmantojot konkurentu sadursmi pēdējā, ceturtajā kvalifikācijā. Cietis starta sadursmē, Bakerūds riņķoja pēdējā, piektajā vietā, bet pēdējā aplī sadursmi dažus līkumus pirms finiša piedzīvoja uzreiz trīs konkurenti – Timurs Timerzjanovs, Timijs Hansens un Līems Dorans – un norvēģis, viņus glīti apbraucot, finišēja otrais.

    Kanādas posms ieviesa nozīmīgas izmaiņas kopvērtējumā – neticis pat pusfinālā, otro vietu zaudēja zviedra Timijs Hansens, kurš nu ir trešais. Kanādas sacīkstes uzvarētājs Bakerūds pacēlās uz otro kopvērtējuma pozīciju, bet pirmais joprojām ir Kevins Hansens, kuram gan ir tikai par pieciem punktiem vairāk nekā Bakerūdam.

    Jānis Baumanis ar 111 punktiem ieņem piekto pozīciju.

    Nākamais, astotais, pasaules rallijkrosa čempionāta posms notiks 31. augustā Francijas, Loeakas trasē, bet pēc tam jau seriāls pārcelsies uz Latviju, kur 14. un 15. septembrī CSDD Biķernieku trasē notiks Neste WorldRX of Latvia.

    Pasaules čempionāta kopvērtējums pēc septiņiem posmiem:
    fiaworldrallycross.com
    fiaworldrallycross.com

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē