• Saīsināto F1 sezonu cer iesākt jūlijā Austrijā

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    27. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: AMG Petronas Formula One Team/Wolfgang Wilhelm
    F1 čempionāta rīkotāji cer, ka 2020. gada sezonu izdosies iesākt jūlijā Austrijā, kam sekos pārējie posmi Eiropā un pārējā pasaulē, taču Francijas Grand Prix ir atcelts.

    “Lai gan šorīt tika paziņots, ka ir atcelts Francijas Grand Prix posms, kam bija jānotiek jūnija beigās, mēs esam pārliecināti par plānu progresu iesākt sezonu vasarā,” saka F1 izpilddirektors Čeizs Kerijs. “Mēs plānojam iesākt sacensību sezonu Eiropā jūlijā, augustā un septembra sākumā, pirmo posmu aizvadot Austrijā no 3. līdz 5. jūlijam. Septembrī, oktobrī un novembrī sacentīsimies Eirāzijā, Āzijā un Amerikā, noslēdzot sezonu decembrī Tuvajos Austrumos ar Bahreinas posmu pirms sezonas fināla Abu Dabi, aizvadot 15 – 18 posmus.”

    Čempionāta rīkotāji paredz, ka pirmās sacīkstes tiks aizvadītas bez skatītāju klātbūtnes. “Mums vēl ir jāstrādā pie daudziem jautājumiem kā komandu un pārējo partneru ierašanās attiecīgajās valstīs un darba tur,” uzsver Kerijs. “Mūsu galvenā prioritāte joprojām ir visu iesaistīto drošība un veselība, un mēs sāksim čempionātu tikai tad, kad būsim pārliecināti, ka varēsim novērst visus riskus un iespējamos sarežģījumus.”

    Lielbritānijas Grand Prix posma rīkotāji jau apstiprinājuši, ka sacensības šajā trasē noteikti notiks pie tukšām skatītāju tribīnēm.

    Precizētais 2020. gada F1 čempionāta kalendārs tiks izziņots drīzumā.

    Kopumā šobrīd atcelti ir 10 posmi no 22, kas būtu jāaizvada 2020. gada F1 sezonā. Daļu no atceltajiem posmiem pārliks uz citu laiku, bet daļa šogad nenotiks vispār.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē