• Reinis Nitišs: Latvietis latvietim…

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    15. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIAWorldRallycross.com
    Ar zviedru pilota Timija Hansena (Team Hansen) svētdien noslēdzās, iespējams, pēdējais Latvijas posms pasaules rallijkrosa čempionātā (WorldRX). Neviens no pašmāju pilotiem neiekļuva sacensību finālā, kas radīja rūgtumiņu…

    Reinim Nitišam Neste WorldRX of Latvia bija trešās sacensības šajā sezonā, un, kā jau mājas posms, ļoti īpašas. Kā ziņojām, pēc saulainās pirmās sacensību dienas un divām kvalifikācijām Reinis atradās devītajā vietā. GRX komanda bija teicami sagatavojusies otrajai sacensību dienai, kurā laikapstākļi bija pilnīgi pretēji – auksts, vējains un lietus.

    Pēc trešās kvalifikācijas Nitišs jau pakāpās uz astoto vietu, ko saglabāja arī pēc pēdējās, ceturtās kvalifikācijas. Tas Reinim deva vietu otrajā pusfinālā, kurā bija jāstartē kopā ar komandas biedru Timuru Timerzjanovu, brāļiem Timiju un Kevinu Hanseniem, ungāru Kristianu Sabo un Jāni Baumani.

    Šajā pusfinālā uzvarēja Timijs Hansens, finālam kvalificējās arī otrs Hansens un Timerzjanovs, bet Reinis Nitišs palika ceturtais, un tajā vaino Jāni Baumani, aiz kura nonāca pēc sava džokera apļa un kuru priekšpēdējā aplī bija saķēris – abi piloti brauca cieši viens aiz otra. Piektajā aplī džokerī devās Baumanis un Nitišs atkal varēja atkal braukt netraucēts. Finišā no Timerzjanova Nitišs atpalika 1,350 sekundes.

    "Pusfinālā otrā rinda, iekšmala, varbūt ne pati labākā starta vieta, zinājām, ka no ārmalas citi aizbrauks ātrāk, bet tāpat izdarīju visu, kā vajadzēja izdarīt, biju ceturtais pēc pirmajiem diviem līkumiem.

    Es zināju, ka mums ir ātrums, stratēģija, un bijām gatavi finālam.

    Uzreiz pirmajā aplī iegāju džokerī, pēc tam divi brīvi apļi, darīju visu, ko varēju, braucu uz maksimumu, uz robežas, un tad noķēru latviešu braucēju, kur arī apstājos un garām netiku, un tā noriņķoju līdz pēdējam aplim. Izrādās, ka [man bija] ātrākais apļa laiks otrajā pusfinālā, kas parāda, ka mums vajadzēja būt finālā, bet nu – latvietis latvietim," tā pusfināla notikumus rezumē Reinis Nitišs.

    «Apsūdzētā» puse, Jāņa Baumaņa menedžeris un tēvs Andris, kurš sacensību laikā ir pilota spoteris, savukārt norāda, ka viņiem pat būtu bijis izdevīgi, ja Reinim būtu izdevies apsteigt Timuru Timerzjanovu un izslēgt GRX komandas pamatpilotu no fināla.

    « Ja Reinis būtu apdzinis Timuru, tas mums tikai būtu palīdzējis kopvērtējumā!» 

    «Tagad Timurs Jānim ir pietuvojies ļoti tuvu, tā kā Jānim nebija nekādas intereses turēt Reini,»  saka Andris Baumanis. «Katra komanda pati lemj par džokera stratēģiju. Ja reiz Reiņa spoteris zināja, ka viņš var nokļūt šādā situācijā, tad neizvēlējās pareizo stratēģiju. Man ir svarīga sava pilota cīņa, nevis skatīties, kas darās ar citiem pilotiem. Mans pilots cīnās par katru punktu, un man nav jāskatās uz pilotu, kas nav konkurents.» 

    «Timerzjanovs katrā aplī bija tikai dažas sekundes desmitdaļas lēnāks par Nitišu, tā kā noķert viņu bija jebkurā gadījumā nereāli,» piebilst Andris Baumanis.

    Sacensību protokols liecina, ka otrajā aplī, kurā Nitišs uzrādīja pusfināla ātrāko apli, viņš bija par 0,515 sekundēm ātrāks par Timerzjanovu, trešajā – par 0,072 sekundēm ātrāks, ceturtajā – par 0,503 sekundēm lēnāks. Piektajā aplī džokerī iebrauca gan Baumanis, gan Timerzjanovs, līdz ar to viņa rezultāts bija ievērojami lēnāks nekā Nitišam, kurš trasi veica pa pamatapli, bet pēdējā aplī Reinis bija par 0,664 sekundēm lēnāks par komandas biedru.

    Latvijas posmā, kas ir priekšpēdējais pasaules čempionātā, uzvarēja Timijs Hansens, otrais finišēja Niklass Gronholms, bet trešais palika norvēģis Andreass Bakerūds. Šāds vietu izkārtojums atkal deva līdera maiņu WorldRX kopvērtējumā, tagad ar viena punkta pārsvaru pirmajā vietā ir Timijs Hansens, kurš pirms tam ar brāli Kevinu dalīja otro vietu. Kevins Hansens tagad no brāļa atpaliek par astoņus punktus, bet no Bakerūda – septiņus. 

     

    Jānis Baumanis kopvērtējumā saglabā piekto vietu, taču tagad tikai četrus punktu attālumā aiz viņa ir Timurs Timerzjanovs.

    Pasaules čempionātā vēl atlicis viens posms, kas novembrī risināsies Dienvidāfrikas Republikā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē