• Reinis Nitišs atgriežas WorldRX

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pēc veiksmīgās 2018. gada sezonas, kurā Reinis Nitišs izcīnīja FIA Eiropas rallijkrosa čempiona titulu, jēkabpilietis pievienojies divkārtējā WRC čempiona Markusa Gronholma vadītajai GRX komandai kā attīstības pilots un piedalīsies vairākos FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) posmos.

    “Jau pērn pēc izcīnītās posma un čempionāta uzvaras Biķerniekos aizvadīju testus ar Hyundai i20 Supercar. Palīdzēju veikt nelielus, bet būtiskus uzlabojumus, ko komanda izmantoja sezonas noslēdzošajās sacensībās,” stāsta 23 gadus vecais Latvijas pilots. “Lai arī tā nav pilnas sezonas programma, ir patīkami atgriezties pasaules čempionātā. Lielu daļu sezonas pavadīšu aizkulisēs, strādājot ar komandu vai izmēģinot jauninājumus, bet tajās reizēs, kad stāšos uz sacensību starta, draugu trasē man nebūs.”

    Divkārtējā pasaules rallija čempiona Markusa Gronholma izveidotā komanda WorldRX debitēja 2017. gadā, viņa dēlam Niklasam Gronholmam startējot ar M-Sport Ford Fiesta auto, ar kuru pērn EuroRX čempionātā startēja tieši Nitišs. Pērn Somijā bāzētā komanda stājās uz starta ar diviem Hyundai i20 Supercar spēkratiem, kas tika uzbūvēti, atvasinot WRC izmantotās šasijas.

    Arī 2019. gada sezonā GRX komandu pārstāvēs Niklass Gronholms un Krievijas pilots Timurs Timerzjanovs, kuri aizvadīs pilnu WorldRX sezonu, startējot visos posmos.

    “Esmu priecīgs, ka Reinis Nitišs pievienosies mūsu komandai un būs līdzās Niklasam un Timuram. Nevaru sagaidīt mirkli, kad varēsim strādāt kopā un uzklausīt Reiņa padomus automašīnas uzlabošanai. Pērn mēs visi redzējām cik ātrs Nitišs ir trasē, un esmu pārliecināt, ka arī šogad, tajās sacīkstēs, kurās viņš startēs, Reinis krietni pamainīs vietu izkārtojumu, un būs ļoti ciets rieksts visiem konkurentiem,” komentē GRX Taneco komandas īpašnieks Markuss Gronholms.

    Kā zināms, 2018. gadā Reinis Nitišs startēja Eiropas rallijkrosa čempionātā (EuroRX) un kļuva par čempionu spēcīgākajā Supercar klasē. 

    Šogad WorldRX Latviju turpinās pārstāvēt arī Jānis Baumanis, kurš brauc Team STARD komandā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē