• Rallija stūrmanis Krišjānis Caune ņem pārtraukumu no autosporta; Mārtiņš Sesks JWRC startēs ar treneri

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    8. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krišjānis Caune (no kreisās) un Mārtiņš Sesks
    Foto: LMT Autosporta Akadēmija
    Krišjānis Caune (no kreisās) un Mārtiņš Sesks
    Personisku iemeslu dēļ pieredzējušais rallija stūrmanis Krišjānis Caune ieturēs pauzi no aktīvā autosporta, un LMT Autosporta Akadēmijas ekipāžas pilota Mārtiņa Seska stūrmaņa pienākumus nākamajās sacensībās pildīs Uldis Briedis, kurš vienlaicīgi ir arī ekipāžas treneris.

    “Starts pasaules rallija čempionātā prasa nedalītu uzmanību un lielu atbildību. Ņemot vērā neseno ar sacensībām nesaistīto notikumu manā ģimenē, šobrīd nevaru ar pilnu atdevi veikt savus sportiskos pienākumus. Par šo arī runājām pirmajā sapulcē, kas notika neilgi pēc atgriešanās Latvijā no pēdējā pasaules junioru rallija čempionāta posma," saka Krišjānis Caune. "Ne visām dzīvē mēs varam sagatavoties, un esmu pateicīgs Mārtiņam un visai LMT Autosporta Akadēmijas komandai, kas ar izpratni attiecās pret šo situāciju, un pieņēma manu lēmumu kā pareizu! Vēlu ekipāžai iespējami īsākā laikā atrast stūrmani, ar kuru noslēgt šo sezonu.”

    Kā zināms, ekipāžas pēdējo sacensību laikā, kad Mārtiņš Sesks un Krišjānis Caune Sardīnijā startēja pasaules junioru čempionāta (JWRC) kārtējā posmā, Rīgā mūžībā aizgāja Krišjāņa tēvs, leģendārais Latvijas rallija pilots Ivars Caune. Neskatoties uz šo smago triecienu, ekipāža pabeidza visu sacensību distanci un izcīnīja piekto vietu.

    “Savā un LMT Autosporta Akadēmijas komandas vārdā vēlos teikt paldies Krišjānim par sadarbību un atklātu rīcību. Braucot šajā līmenī ir nepieciešams daudz laika un atdeves, kā arī saprotot, cik fiziski un morāli nogurdinošas ir pasaules čempionāta sacensību dienas, šobrīd šis ir pareizākais lēmums, lai katrs mēs spētu rast labāko risinājumu sev pašiem un es varētu turpināt cīnīties pasaules čempionātā," saka Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots. "Ņemot vērā īso laika posmu, kā arī dažādos sacensību apstākļus – starts ar pilnpiedziņas auto Itālijā, un tad pēc pāris nedēļām jau pasaules čempionāta posms Somijā ar priekšpiedziņas auto, kas ir divi ātri un tehniski sarežģīti ralliji, izvēlējāmies samazināt risku un nākamajās sacensībās startēt kopā ar treneri Uldi Briedi.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē