• Pauls Jonass nolēmis sākt MXGP sezonu jau ar pirmo posmu

    Motokross
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    21. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pauls Jonass
    Foto: Marcin Kin/Husqvarna Media
    Pauls Jonass
    Latviešu pasaules motokrosa zvaigzne Pauls Jonass nolēmis šā gada pasaules čempionātu prestižākajā MXGP klasē sākt jau ar pirmo posmu Argentīnā, pavēstījis sportists savā mājas lapā.

    Pēc septembrī Vācijas klīnikā veiktās kreisās kājas ceļgala saišu operācijas ilgstošo nebija skaidrs, vai Jonass varēs jauno sezonu iesākt ar pirmo posmu, taču nu ārsti viņam ir devuši zaļo gaismu sacensties Argentīnā 3. martā.

    Pēc operācijas 21 gadu vecais Pauls kopā ar fizioterapeitu, masāžistu un osteopātu aizvadīja smagu un ilgstošu rehabilitācijas periodu, kas jaunajam sportistam bijis grūts gan fiziski, gan psiholoģiski. “Katru dienu man bija jāveic dažādi teorētiski vienkārši un viegli vingrojumi, kas normālos apstākļos man nesagādātu nekādas problēmas, bet tagad man bija pilnībā jāatgūst kreisās kājas funkcionalitāte, kas bija ļoti sarežģīti un laikietilpīgi, ” saka Jonass. “Protams, vēl smagāk bija vērot, kā brauc mani komandas biedri un konkurenti trasē.”

    Šobrīd Pauls kopā ar Rockstar Energy Husqvarna Racing Team atrodas Itālijā, kur pirms jaunās sezonas pielāgo motociklu dažādiem braukšanas apstākļiem, jau uz tā justos ērti visās čempionāta trasēs. Runājot par gaidāmo sezonu, latviešu motokrosists ir piesardzīgs: “Ar komandu nolēmām neizvirzīt šogad nekādus dižos plānus, jo šis man tomēr būs pirmais gads ar 450 kubikcentimetru motociklu. Protams, es cīnīšos par iespējami augstākām vietām un darīšu visu, kas manos spēkos, lai nesagādātu vilšanos nedz komandai, nedz faniem, bet cilvēkiem ir jāsaprot, ka brīnumi nenotiek. Man vēl būs vajadzīgs laiks, lai atgūtu spēku un iejustos karaliskajā MXPG klasē.”

    Kā zināms, Pauls Jonass šogad no MX2 klases pārgājis uz augstāko līgu – MXGP. 2017. gadā viņš kļuva par pirmo Latvijas motosportistu, kurš izcīnījis pasaules čempiona titulu motokrosā, triumfējot MX2 klasē. Jonass ir arī divkārtējs pasaules junioru čempions 85 un 125 cm3 klasē un 2013. gada Eiropas junioru čempions EMX125 klasē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē