• Mārtiņš Sesks gatavs debijai JWRC: «Esam unikālā situācijā»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    11. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LMT Autosporta Akadēmija
    2018. gada Eiropas junioru čempions Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni šajā nedēļas nogalē Zviedrijā debitēs FIA pasaules junioru rallija čempionātā (JWRC), kļūstot par pirmo Latvijas ekipāžu, kas aizvadīs pilnu JWRC sezonu un cīnīsies par titulu.

    Pirmais JWRC posms notiks pasaules čempionāta (WRC) otrā posma, Rally Sweden, ietvaros no 14. līdz 17. februārim. Sacensībās ekipāžām pa sniega un ledus klātiem ceļiem būs jāveic 19 ātrumposmus ar kopējo distanci 316,80 kilometru garumā. JWRC ieskaitē ar identiskām Ford Fiesta R2 mašīnām  startēs kopumā 13 dalībnieki, ieskaitot Mārtiņu Sesku. Latvijas ekipāža turklāt brauks ar īpaši šīm sacensībām izveidotu mašīnas dizainu.

    “JWRC startēs 13 ekipāžas, kas katra ne bez iemesla nokļuvusi pasaules čempionātā un katra vēlas izcīnīt uzvaras. Tomēr mūsu galvenais uzdevums nebūs domāt par citiem, bet gan koncentrēties uz savu braukšanu un savu sniegumu ātrumposmos, lai tas būtu iespējami stabils un ar pieaugošu kvalitāti. Esmu drošs, ja to izdosies sasniegt, tad arī rezultāts neizpaliks," saka LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots Mārtiņš Sesks. "Mēs esam visnotaļ unikālā situācijā, kad latviešu autosportistiem ir iespēja startēt pilnu pasaules čempionāta sezonu un cīnīties par pasaules čempiona titulu. Izmantojot pasaules čempionāta sniegtās iespējas, mēs sava auto krāsojumu un kombinezona dizainu veidojām tādu, lai ļautu sekotājiem visā pasaulē mūs atpazīt un iepazīt. Tieši tāpēc ar mums visas sezonas gaitā būs gan Latvijas karogs, gan Lielvārdes josta, gan arī latviešu spēka zīmes!”

    Krišjānis Caune: Pēc rallija Sarma 2019 parādījās sajūta, ka esam gatavi doties uz pasaules čempionātu.

    “Mums izdevās produktīvs sagatavošanās posms – piedalījāmies gan testos, tajā skaitā arī ar JWRC specifikācijas auto, gan divos Latvijas rallija čempionāta ziemas posmos, kuros izcīnījām divas uzvaras," saka Mārtiņa stūrmanis Krišjānis Caune. "Nereti uzvaru spozmē pazūd kādas būtiskas nianses, tāpēc vairāk par rezultātiem šoreiz gribētu akcentēt, ka tieši pēc rallija Sarma 2019 parādījās sajūta, ka esam gatavi doties uz pasaules čempionātu. Manuprāt, pirms tik atbildīga starta, kāds mūs sagaida šonedēļ, tieši šī pārliecības gūšana un ticība saviem spēkiem mums ļaus nākamos izaicinājumus sagaidīt savā labākajā sportiskajā formā.”

    Arī LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas treneris Uldis Briedis uzsver mācīšanās un pieredzes iegūšanas aspektu: “Mūsu ekipāžai šī būs debija pasaules čempionātā un drosmīgi solījumi šodien izpaliks. Skaidrs, ka sezona mums sniegs ļoti daudz un dažādas mācības, tāpēc to varam dēvēt par izaugsmes un izzināšanas gadu. Vairāk koncentrēsimies uz saviem veicamajiem darbiem un veidiem, kā uzlabot ekipāžas sniegumu ātrumposmos, lai katrās sacensībās ne vien sasniegtu savu prasmju maksimumu, bet arī paceltu šo latiņu vēl nedaudz augstāk.

    "Nozīmīga loma visas sezonas gaitā būs riepu stratēģijai – veicamā distance pasaules čempionātā ir nesalīdzināmi garāka kā citos rallijos, un lēmums kā un kad mainīt riepas var daudz ko izšķirt. Ja runājam tieši par Rally Sweden, tad arī tur šonedēļ sola nelielu atkusni – tieši šādos apstākļos Mārtiņš un Krišjānis veica pēdējos 100 kilometrus Rallijā Sarma. Mājasdarbu esam paveikuši pienācīgi, bet cik labi mums veiksies, to redzēsim vien nedēļas izskaņā," saka treneris. 

    FIA pasaules junioru rallija čempionāta posma Rally Sweden dalībnieki:

    Nr. Ekipāža Valsts
    71

    Dennis RÅDSTRÖM/Johan JOHANSSON

    Zviedrija
    72

    Ken TORN/Kuldar SIKK

    Igaunija
    73

    Julius TANNERT/Helmar HINNEBERG

    Vācija
    74

    Tom KRISTENSSON/Henrik APPELSKOG

    Zviedrija
    75

    Roland POOM/Ken JÄRVEOJA

    Igaunija
    76 Mārtiņš SESKS/Krišjānis CAUNE Latvija
    77

    Tom WILLIAMS/Phil HALL

    Lielbritānija

    78

    Jan SOLANS/Mauro BARREIRO

    Spānija
    79

    Raul BADIU/Gabriel LAZAR

    Rumānija
    80

    Nico KNACKER/Tobias BRAUN

    Vācija
    81

    Enrico OLDRATI/Elia De GUIO

    Itālija
    82

    Fabrizio ZALDIVAR/Fernando MUSSANO

    Paragvaja/Argentīna
    83

    Sean JOHNSTON/Alex KIHURANI

    ASV


     

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē