• Latvijas izlase pirmajās FIA Motoru sporta spēlēs pie medaļām netiek, bet slavē iegūto pieredzi

    Motosports
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    5. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto/Olafs Ezertēvs
    Latvijas autosporta izlase no pirmajām FIA Motoru sporta spēlēm atgriezās bez medaļā, taču ar ļoti vērtīgu pieredzi. Čempionu kausu uz mājām aizveda Krievijas komanda, kuras pārstāvji uzvarēja autošosejas jeb Touring Car disciplīnā un ieguva divas bronzas medaļas – kartinga slaloma un drifta disciplīnās. Kopvērtējuma otrajā vietā ierindojās Itālija, bet trešajā – Austrālija.

    Kopumā FIA Motoru sporta spēlēs tika pārstāvētas 49 valstis, katrai no tām ar savu komandu, kuras sportisti pārstāvēja valsti kādā no sešām autosporta disciplīnām. 

    LAF (Latvijas Automobiļu federācija) šīm spēlēm pieteica sportistus četrās no sešām iespējamām autosporta disciplīnām – autošosejai jeb Touring Car, kartinga slalomam, driftam un digitālajam motorsportam. 

    Linda Medne, LAF ģenerālsekretāre: “Esot kopā, ne tikai ar Latvijas komandu, bet arī citām, iegūti ļoti daudz patīkami iespaidi. Latvijas komanda iekšēji bija ļoti vienota un izveidojās sadraudzība ar citu valstu pārstāvjiem. Sarunājoties ar citām delegācijām un sportistiem, skaidrs ir viens —  visi labprāt atgrieztos vēlreiz, jo sacensības raisījušas patīkamas emocijas ikvienam.

    Kaut arī pasākums norisinājās pirmo reizi, organizācijas līmenis sasniedz pasaules čempionātu norisi.

    Viss izstrādāts līdz pēdējai niansei, lai norisinātos bez aizķeršanās un liekiem starpgadījumiem – sacensību formāts bija kompakts un ērts. Interesanti bija vērot to, ka citu disciplīnu pārstāvji devās vērot, kā sacensībās veicās citiem, sportisti atbalstīja viens otru. Šīs sacensības bija ļoti “gards” nobeigums autosporta sezonai. Ceram uz atsaucību no sportistiem arī nākamajā gadā, jo federācija ar lielāko prieku redzētu Latvijas komandu arī turpmāk šādu sacensību startos!”

    Labāko rezultātu no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja Edmunds Bērziņš, kurš ar BMW automašīnu startēja drifta disciplīnā. Kvalifikācijas braucienos viņš uzrādīja desmito labāko rezultātu, bet savu dalību 22 sportistu konkurencē noslēdza, kopvērtējumā ierindojoties 11. vietā. “Sacensības nebija vieglas, mainīgie laikapstākļi lika šķēršļus visiem drifta disciplīnas sportistiem. Braukšana pa slapju segumu prasa pavisam citas iemaņas, kuras arī man vēl ir jāpilnveido. Gribētu teikt lielu paldies visiem līdzjutējiem, papildus atbalsts sacensībās ārpus Latvijas ļoti palīdzēja cīnīties,” saka Edmunds.

    Autošosejas jeb Touring Car disciplīnas braucējs Valters Zviedris profesionālu un pieredzes bagātu sportistu konkurencē izcīnīja 12. vietu, startējot ar Audi RS 3 LMS automašīnu. Kopumā šajā disciplīnā startēja 20 dalībnieki. Sportists atklāja, ka braukšana mitros laikapstākļos šoreiz bija veiksmīgāka, ātrums lielāks, bet braukšana sausā trasē lēnāka.

    “Kopumā sacensības bija ļoti interesantas, pirmā pieredze braucot šajā trasē, kā arī formāts vēl neredzēts. Šoreiz laikapstākļu maiņa nenāca man par labu – uz slapja asfalta biju ātrs, bet sausais segums pievīla. Esmu priecīgs par iespēju, pārstāvēt savu valsti bija liels gods,” uzsver autosportists.

    Kartinga slaloma disciplīnā Latvijas komandu pārstāvēja, brālis un māsa Nikolass un Emīlija Bertāni. Treniņbraucienus jaunie sportisti aizvadīja ļoti veiksmīgi, ierindojoties augstajā otrajā vietā. Pēc pirmajām divām sesijām Latvija ierindojās septītajā vietā, bet astotdaļfināla cīņā mūsu sportisti piekāpās Portugāles duetam un no cīņas izstājās, 28 sportistu konkurencē ierindojoties 16. vietā.

    “Trase šai disciplīnai tika izveidota tehniski sarežģīta. Sportistiem bija jābūt ļoti precīziem, lai nekļūdītos un neiegūtu soda sekundes neuzmanības dēļ. Sacensību noslēgumā esam ieguvuši milzīgu pieredzi, kura noderēs arī turpmāk – sportiskajā izaugsmē!” saka Nikolass, bet  Emīlija piebilst: “Ierodoties šeit, bija ļoti neierasta sajūta – pēc grandiozās atklāšanas šķita, ka esam nokļuvuši motoru sporta olimpiskajās spēlēs. Runājot par sacensībām – lietus un mainīgie laikapstākļi nedaudz sarežģīja braukšanu, bet esmu priecīga, ka bija iespēja startēt kopā ar brāli un uzskatu, ka esam guvuši jaunu un noderīgu pieredzi.”

    Digitālā motorporta disciplīnā Latvijas komandas sastāvā cīnījās Krišs Jaunzemis. Pēc kvalifikācijas Latvijas pārstāvis ieņēma devīto vietu, bet C pusfinālā uzstādīja piekto labāko rezultātu. Krišam konkurentos bija 29 citu valstu pārstāvji, un sacensību noslēgumā latvietis ierindojās 15. vietā.

    “Tik augsta līmeņa digitālā motorsporta sacensības vēl nebiju pieredzējis. Dalība šajā disciplīnā deva iespēju pieredzēt to, kāda konkurence ir ārpus valsts robežām – tagad zinu, uz ko jāliek uzsvars turpmākajā treniņu procesā. Pavisam noteikti varu teikt, ka man vēl ir jāaug un jāattīstās!” uzskata Krišs Jaunzemis.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē