• Latvija var zaudēt pasaules rallijkrosa čempionāta posmu

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    27. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MVFoto
    Pēc sarunām ar Latvijas valdību un FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) rīkotājkompāniju IMG šobrīd izveidojusies situācija, kuras rezultātā Latvija var zaudēt vietu pasaules čempionāta kalendārā. Iespējams, 2019. gada WorldRX of Latvia būs pēdējais posms, kas tuvāko gadu laikā norisināsies Rīgā.

    "Laikā, kad nepieciešams vienoties par sadarbības turpināšanu ar pasaules rallijkrosa čempionāta rīkotājkompāniju IMG par posma organizēšanu Latvijā, esam nonākuši situācijā, kurā divu nesaderīgu apstākļu dēļ nevaram apstiprinoši apgalvot, ka arī turpmāk Latvijā, CSDD Biķernieku trasē, būs iespēja skatīt pasaules čempionāta sacensības. IMG jau šobrīd ir nepieciešama atbilde (un finansiālas garantijas), lai Latvija saglabātu vietu World RX 2020. gada kalendārā, bet Latvijas valsts budžets tiks sagatavots vien gada izskaņā, kamdēļ šādu garantiju šobrīd sniegt nav iespējams,” skaidro RA Events un Neste World RX of Latvia direktors Raimonds Strokšs.

    Tā kā viena puse – IMG – nevar gaidīt, bet otra puse – Latvijas valdība – nevar mainīt budžeta pieņemšanas laiku, visticamāk, Neste World RX of Latvia 2020. gadā Rīgā nenotiks.

    Latvijas organizatoru darbs, rīkojot World RX posmu, ir ticis augstu novērtēts – Neste WorldRX of Latvia trīs norises gadu laikā divreiz saņēmis balvu kā labāk sarīkotais pasaules čempionāta posms, kā arī divas reizes saņēmis Latvijas Gada balvu sportā nominācijā Gada sporta notikums. Tas ļāvis vienoties ar IMG, ka arī turpmāk tiks uzturēts ciešs kontakts par iespējamu atgriešanos apritē.

    "Tas mums šogad dos laiku turpināt sarunas ar Latvijas valdību par finansējuma piešķiršanas mehānisma sistēmiskām izmaiņām, lai finansējums turpmāk tiktu piešķirts nevis no tekošā gada, bet gan iepriekšējā gada budžeta. Tādējādi, veiksmīgu sarunu gadījumā, 2019. gada izskaņā, līdz ar 2020. gada budžeta pieņemšanu, mums būtu iespēja laicīgi sniegt nepieciešamās garantijas par sacensību sarīkošanu 2021. gadā. Lai gan šāds scenārijs nedod garantiju, ka Latvija varētu atgriezties WorldRX kalendārā, tas tomēr dod mums nelielu cerību. Vēlos vēlreiz uzsvērt, ka šī mums ir bijusi unikāla iespēja parādīt pasaulei, ka Latvijā ir iespējams sarīkot visaugstākā mēroga sporta sacensības augstā kvalitātē, tāpēc aicinu visus 14.-15. septembrī doties uz CSDD Biķernieku Trasi, lai klātienē skatītu pasaules rallijkrosa čempionāta norises, kas Latvijā, iespējams, notiks pēdējo reizi!” saka Raimonds Strokšs.

    “Liels paldies Latvijas valdībai par uzticēšanos, izpratni un novērtējumu, kas ļāvis kopš 2016. gada Latvijā četras reizes uzņemt visaugstākā līmeņa autosporta sacensības – FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Neste World RX of Latvia. Sacensības uz Latviju atvedušas tādas leģendāras pasaules autosporta zvaigznes kā Sebastjēnu Lēbu, Kenu Bloku un Peteru Solbergu. Rīgā novērtēt sacensību augsto līmeni, ieradās pat FIA prezidents Žans Tods!” saka Strokšs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē