• Karloss Sainss palielina savu pārsvaru Dakaras rallijā

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    9. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: X-Raid Team
    Spāņu vecmeistars Karloss Sainss (X-Raid Team) ceturtdien izcīnīja savu otro ātrumposma uzvaru 2020. gada Dakaras rallijā un palielināja pārsvaru kopvērtējumā.

    Ceturtdien veicamais piektais ātrumposms bija 353 kilometrus garš .

    Posma sākumā Sainss pārsita riteni un zaudēja laiku, to nomainot, taču drīz vien pieredzējušais spāņu braucējs atgriezās līderu pulkā un pie 250 kilometru atzīmes jau pārņēma līderpozīciju.

    “Posma beigu daļa bija ļoti smaga, ātra, bet nelīdzena, ar daudz kamieļzāli. Šādi apstākļi ir ļoti piemēroti mūsu mašīnai, un mēs spējām kopvērtējuma pārsvaru palielināt līdz pat trim minūtēm,” pēc finiša teica Sainss.

    Divas minūtes un 54 sekundes Sainsam piektajā posmā zaudēja katarietis Naser Al-Atija (Toyota Gazoo Racing), bet trešais ātrākais bija spāņa komandas biedrs Stefans Peteransels (+06:11). Tieši tādā pat secībā piloti iekārtojušies rallija kopvērtējumā.

    No lietuviešiem ātrākais šajā posmā bija Benedikts Vanags (Inbank Team Pitlane), kurš ātrumposmā bija 17., bet kopvērtējumā noslēdz labāko desmitnieku. Vanags ir nopelnījis 20 soda minūtes un Sainsam jau zaudē vairāk nekā divas stundas – 2:08:09.

    Fantastiski iesācis, ne pārāk veiksmīgi šo ralliju turpina lietuvietis Vaidots Žala (Agrorodeo). Arī šajā ātrumposmā viņš pārsita riepas un uzvarētājam zaudēja gandrīz divas stundas. Posmu Žala pabeidza 40. vietā, bet kopvērtējumā viņš atrodas 20. pozīcijā (+3:40:46).

    Motobraucēju ieskaitē piekto ātrumposmu visātrāk veica austrālietis Tobijs Praiss (KTM), taču kopvērtējumā vadību joprojām saglabā amerikānis Rikijs Brabeks (Honda), kurš posmā Praisam zaudēja trīs minūtes un trīs sekundes. Absolūtajā vērtējumā Brabeks apsteidz Praisu par deviņām minūtēm un sešām skundēm.

    Smako automašīnu konkurencē cīņa par uzvaru joprojām ir par KAMAZ un MAZ ekipāžām. Piektajā ātrumposmā trīs ātrākie bija KAMAZ braucēji; uzvara Dmitrijam Sotņikovam, kurš kopvērtējumā gan ir tikai septītais. Vadībā ir Andreja Karginova ekipāža, kas posmā uzrādīja trešo labāko rezultātu.

    Bez izmaiņām ir tikai kvadraciklu klasē, tur jau no pirmā ātrumposma vadībā ir čīlietis Ignacio Kasale, kuram jau 31 minūti kopvērtējumā zaudē viņa tautietis Džovani Enriko.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē