• Jaunumi F1: Botass paliek Hamiltona pārinieks, Okons iet Hulkenberga vietā Renault komandā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    29. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mercedes F1 Team
    Mercedes F1 Team
    F1 čempionvienība Mercedes arī 2020. gadā saglabās esošo pilotu sastāvu — soms Valteri Botass paliks Lūisa Hamiltona pārinieks, bet viņu testpilots, francūzis Estebans Okons nākamgad atgriezīsies F1 čempionātā, stājoties vācieša Niko Hulkenberga vietā Renault F1 komandā, informē vienības.

    Mercedes F1 komanda nupat pārtrauca astoņus mēnešus ilgās runas par Valteri Botasa nākotni, apstiprinot, ka somu pilots arī nākamgad pilotēs sudraba bultu un būs Hamiltona pārinieks.

    Mercedes izskatīja sava testpilota  Estebana Okona iespējas aizstāt Botasu, taču nosvērās par labu 30 gadus vecajam somam, kurš divarpus sezonu laikā izcīnījis komandai piecas Grand Prix uzvaras. Trīs no tām – šogad.

    “2019. gada sezonai mēs Valteri izvirzījām uzdevumu – atgriezties labākam nekā 2018. gada sezonas pirmajā pusē, un to viņš ir izdarījis, šosezon parādot patiešām iespaidīgu sniegumu,” saka Mercedes komandas boss Toto Volfs.

    22 gadus vecais Okons šosezon ir Mercedes F1 komandas rezerves pilots un izskanēja baumas, ka viņš sezonas otrajā pusē varētu aizstāt Botasu trasē.

    Franču autoražotāju komandā Okons bija rezerves pilots 2016. gadā, bet F1 debitēja 2017. gadā Force India (tagad – Racing Point) komandā, no kuras šķīrās 2018. gada sezonas beigās.

    Renault F1 komandu arī nākamsezon pārstāvēs austrālietis Daniels Rikjardo, ar kuru noslēgts līgums uz vairākiem gadiem.

    “Priecājos, ka man uzticas tik ambicioza komanda, ļaujot vēlreiz man pierādīt savas prasmes augstākajā F1 līmenī,” saka Okons. “Viņu pārliecība, ka es varu palīdzēt komandai attīstīties, ir ļoti pozitīvs spiediens un es gribu parādīt sevi no vislabākās puses.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē