• Igauņu rallija zvaigzne Marko Martins atkal sēdīsies pie sporta auto stūres

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    27. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Slavenais igauņu rallija pilots Marko Martins piekritis piedalīties pasaules rallija čempionāta (WRC) testa posmā Shell Helix Rally Estonia, informē sacensību rīkotāji.

    Šā gada Rally Estonia Marko Martina stūrmanis būs Kristo Krāgs un viņi startēs ar jaunākās paaudzes Ford Fiesta WRC automašīnu. Kā zināms, Marko Martins ir pirmais Igaunijas rallija pilots, kam izdevies uzvarēt pasaules čempionāta posmos.

    “Mūsu galvenais uzdevums bija šajā rallijā sapulcināt visas četras WRC autoražotāju komandas, bet Marko Martina un Kristo Krāga pievienošanās, manuprāt, ir tikpat svarīga ziņa,” saka Rally Estonia direktors Urmo Āva. “2010. gadā viņi kļuva par pirmajiem Rally Estonia uzvarētājiem un mums ir liels pagodinājums uzņemt viņus atkal. Marko ir ļoti liela loma rallija attīstībā Igaunijā, arī Rally Estonia ir šā procesa daļa, tāpēc es ļoti gaidu viņa atzinumus un komentārus par ātrumposmiem.”

    Kopumā uz starta šajās sacensībās izbrauks septiņas jaunākās WRC klases automašīnas; bez Martina ar tādām brauks arī soms Esapeka Lapi (Citroen C3 WRC), anglis Elfins Evanss (Ford Fiesta WRC), šodienas igauņu zvaigzne Ots Tanaks (Toyota Yaris WRC), norvēģis Andreass Mikelsens, anglis Kreigs Brīns (abi – Hyundai i20 WRC), un igaunis Georgs Gross (Ford Fiesta WRC). Ar vecākas paaudzes WRC klases auto startēs ukrainis Valērijs Gorbans (MINI WRC).

    Shell Helix Rally Estonia risināsies no 12. līdz 14. jūlijam un būs Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posms.

    Ieejas biļetes līdz 1. jūlijam maksā 29 eiro, jūlijā cena palielināsies līdz 34 eiro. Biļetes iespējams iegādāties rallija oficiālajā mājas lapā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē