• Igaunijai WRC tituls! Igaunis Ots Tanaks kļūst par WRC pasaules čempionu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    27. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Igaunijas ekipāža Ots Tanaks/Martins Jerveoja (Toyota) svētdien Spānijā kļuva par 2019. gada pasaules rallija čempioniem. Viņi ir WRC vēsturē pirmie Baltijas valstu pārstāvji, kas izcīnījuši vienu no prestižākajiem čempionu tituliem autosportā.

    Pasaules čempionāta priekšpēdējā posmā, Spānijas rallijā, Tanaks ieradās ar 28 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, francūzi Sebastjenu Ožjēru (Citroen). Aizvadot veiksmīgu sacīksti, igaunim bija cerības titulu nodrošināt vēl pirms sezonas beigām.

    Cīņu par čempiona godu igauņiem atviegloja Ožjērs, kura jau pirmajā rallija dienā piemeklēja tehniskas problēmas, kas francūzi faktiski izslēdza no uzvaras pretendentu loka. Spānijas ralliju Ožjērs noslēdza astotajā vietā un nodeva Tanakam čempiona titulu.

    “Šobrīd grūti kaut ko teikt,” pēc finiša atzina igauņu pilots. “Spriedze šonedēļ bija pavisam citā līmenī. Tituls – tas ir viss manas dzīves mērķis. Es zināju, ka nedrīkstu pieļaut nekādas kļūdas, taču tajā pašā laikā man vajadzīgs labs rezultāts, lai viss notiktu. Līdz ar to spriedze bija nenormāla un sākumā bija grūti ar to tikt galā. Taču beigās es kaut kā pamanījos atslābt un braukt kā parasti. Pēdējās rallija dienas rītā ļoti labi jutu mašīnu un varēju braukt labā ritmā, bet Dani [Sordo] visu laiku bija maķenīt ātrāks, tāpēc es apzinājos, ka Power Stage posmā nebūs viegli tikt pie tiem punktiem, kas mums vajadzīgi. Es braucu ar pilnu jaudu un tas atmaksājās. Man savas karjeras laikā daudz kam nācās tikt pāri, tāpēc ir ļoti patīkami beidzot tikt pie titula.”

    Sīvu cīņu igauņiem toties nācās izcīnīt ar beļģiem Tjerī Nevilu/Nikolā Žilsulu (Hyundai), kuri pirms Spānijas posma vēl saglabāja izredzes uz čempionu godu pie niteikuma, ka Tanaks paliek aiz viņiem. Pirms noslēdzošā ātrumposma Tanaks bija trešajā pozīcijā, piekāpjoties gan Nevilam, gan vēl arī spānim Dani Sordo (Hyundai), taču pēdējā dopā igauņi uzrādīja ātrāko laiku, atvinnēja Sordo piecas sekundes un Spānijas ralliju noslēdza otrajā vietā, savācot arī bonusa punktus par uzvaru Power Stage posmā.

    Līdz ar to WRC sezonas noslēdzošo posmu Austrālijā Ots Tanaks jau aizvadīs šā gada pasaules čempiona godā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē