• FIA pirmajās motoru sporta spēlēs Latvijas pilotiem lielākā konkurence digitālajās sacensībās, nopietnākā — Touring Car

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: https://www.flickr.com/photos/thegoodstuff/
    Latvijas Automobiļu federācija (LAF) pirmajās FIA motoru sporta spēlēs būs pārstāvēta četrās no sešām disciplīnām – Touring Car, kartinga slalomā, driftā un digitālajās sacensībās, un lielākā konkurence būs virtuālajās sacenībās, liecina Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) publiskotie dalībnieku saraksti.

    Touring car ieskaitē Latviju pārstāvēs 18 gadus vecais Valters Zviedris, driftā – 32 gadus vecais Edmunds Bērziņs, kartingā – četrpadsmitgadīgais Nikolass Bertāns un viņa vecākā māsa Emīlija Bertāne, bet digitālajās sacensībās – 20 gadus vecais Krišs Jaunzemis.

    “Latvijas sportistiem šī iespēja ir ļoti svarīga,” uzsver LAF ģenerālsekretāre Linda Medne. “Šādi pasākumi ne tikai reklamē valsts vārdu, bet arī parāda, cik daudz sportisti strādā pie savu spēju un talanta izkopšanas. LAF savukārt tā ir iespēja parādīt, ka tik mazā valstī kā Latvija motoru sports ir ļoti augstā līmenī.”

    Lielākā konkurence gaidāma virtuālajās sacensībās, kurās bez Kriša Jaunzema pieteikti vēl 30 dalībnieki.

    «Mans mērķis pirmajās spēlēs ir mācīties no spēcīgās konkurences. Sportisti kā Mikails Hizals, Kodijs Nikolas Latkovskis, Džeimss Boldvins un Vasilijs Anufrijevs ir sevi pierādījuši sevi kā ātrākie braucēji Gran Turismo: Sport, kas veido ļoti ātru un pieredzējušu braucēju grupu. Iespējams, ātrāko un pieredzējušāko. Diemžēl, uzsāku savu treniņu Gran Turismo: Sport tikai īsi pirms Latvijas atlases, bet progress, manuprāt, ir bijis labs. Ceru, ka pieredzes trūkums neliegs pilnvērtīgi cīnīties ar iespaidīgo konkurenci,» saka Krišs.

    Touring Car sacensībām pieteikušies 20 sportisti. Līdzās pieckārtējam Latvijas čempionam kartingā Valteram Zviedrim (VW Golf TCR) startēs arī mūsu kaimiņi no Lietvas un Krievijas, attiecīgi Jūliuss Adomavičs (VW Golf GTI TCR) un Kļims Gavrilovs (Audi RS 3 LMS). Sacensību favorītu vidū ir pieredzējušie Slovākijas pilots Matejs Homola, kurš Touring Car sacensībās piedalās jau kopš 2012. gada, Toms Koronels no Nīderlandes, kurš ir bijušais Japānas Formula3 čempions, un 2015. gada Ķīnas GT čempions Žens Don Žans.

    “Vienmēr esmu lepns pārstāvēt savu valsti starptautiskās sacensībās, tas man dod papildu motivāciju trasē,” saka Valters Zviedris, kuram ir tikai vienas sacīkstes pieredze izturības jeb endurance sacenībās. “Man sacensībās vienmēr it tikai viens mērķis – uzvarēt. Mēs esam kā viena liela ģimene, taču ir jāsaprot, – lai kāds uzvarētu, kādam ir jāzaudē. Svarīgi ir sapņot par uzvaru un ticēt, ka tu vari to sasniegt. Ceru, ka mūsu īrētā sacīkšu tehnika būs augstākajā līmenī un ļaus man būs konkurētspējīgam.”

    Lai kartinga slaloma sacensībās varētu piedalīties valsts komanda, tajā ir obligāti jābrauc vienai meitenei.

    “Šī būs pirmā reize, kad es pārstāvu savu valsti ārzemēs un esmu nedaudz nobijusies, jo ar kartingu neesmu sacentusies jau ilgu laiku,” atzīstas 16 gadus vecā Emīlija Bertāne. “Grūti prognozēt, kā ies sacensībās, jo man nav ne jausmas, kāds būs pārējo dalībnieku sagatavotības līmenis. Pagaidām man ir grūti noteikt sev mērķi, jo sacensību formāts man ir jauns, bet centīšos parādīt labāko sniegumu.”

    Driftā sacentīsies 24 piloti. 

    «Tas ir jauns izaicinājums, uz maniem pleciem gulstas liela atbildība. Esmu lepns, ka savā otrajā pilnajā sacensību sezonā man ir uzticēts pārstāvēt Latvijas valsti FIA motoru sporta spēlēs. Cik zināms, drifta disciplīna būs ļoti plaši pārstāvēta – konkurence liela un sagaidāma spraiga cīņa,» saka Latvijas komada vecākais dalībnieks Edmunds Bērziņš. «Zelta medaļa skan ļoti vilinoši – nosauku sev augstus mērķus, lai ir lielāka motivācija tiekties uz tiem!»

    FIA pirmās motoru sporta spēles, kurās var piedalīties sportisti no visas pasaules, risināsies no 31. oktobra līdz 3. novembrim Itālijā, Romā, Valelungas trasē. Kopumā sacensības risināsies sešās disciplīnās, bez nosauktajām vēl arī GT un Formula4 ieskaitēs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē